Book review, movie criticism

Thursday, May 25, 2017

Alan Parker, Angel heart (Δαιμονισμένος άγγελος 1987)

Alan Parker, Angel heart (Δαιμονισμένος άγγελος 1987)

Κάναμε λάθος!!! Από 1-6 στους κινηματογράφους
  Λέμε «Πούλησε την ψυχή του στο διάβολο» με μια μεταφορική σημασία. Ο Φάουστ όμως την πούλησε κυριολεκτικά. Ο William Hjortsberg στο μυθιστόρημά του «Falling angel», μεταφορά του οποίου είναι ο «Δαιμονισμένος άγγελος», παίρνει απλά την ιδέα.
  Ένας πελάτης ζητάει από τον Μίκυ Ρουρκ, ιδιωτικό ντετέκτιβ που ασχολείται με μικροϋποθέσεις, να αναλάβει να ανακαλύψει τα ίχνη του Johnny Favorite. Υποτίθεται ότι βρίσκεται σε κώμα σε μια κλινική, αλλά έχει διαπιστώσει ότι δεν βρίσκεται πια εκεί.
  Ο Ρουρκ αναλαμβάνει την υπόθεση. Όταν πέφτει πάνω στο πρώτο πτώμα κάνει πίσω, δεν θέλει να έχει μπλεξίματα. Όμως η αμοιβή των 5000 δολαρίων είναι δελεαστική.
  Και οικοδομείται το σασπένς: θα τον βρει τελικά; Ή μήπως είναι νεκρός;
  Στην αναζήτηση θα βρεθεί μπροστά σε κάποια πτώματα και θα παρευρεθεί σε μια τελετή βουντού. Όμως στο τέλος τον περιμένει μια φοβερή έκπληξη, στην πιο μεγάλη κινηματογραφική ανατροπή.
  Πολύ μας άρεσε ο Μίκυ Ρουρκ σ’ αυτό τον ρόλο του αντιήρωα, που δεν το παίζει καθόλου σκληρός, κυκλοφορεί χωρίς πιστόλι, και δέχεται διάφορες επιθέσεις.

  Πολλοί κριτικοί τη θεωρούν σαν μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που γυρίστηκε ποτέ. Αυτό αιτιολογεί και την επανέκδοσή της. 

No comments: