Wednesday, June 7, 2017

Ben Palmer, Man up (2015)

Ben Palmer, Man up (2015)


  Να ξεκινήσουμε με τον τίτλο: Man up. Στο λεξικό (διαδικτυακό) του Κέμπριτζ βρίσκω τον παρακάτω ορισμό: used to tell someone that they should deal with something more bravely. Αντιμετώπισε κάτι με γενναιότητα.
  Ποιος, ο άνδρας ή η γυναίκα;
  Για άλλη μια φορά πέφτουμε πάνω στον φαλλοκρατισμό της γλώσσας. Γιατί το man up απευθύνεται τόσο στον σαραντάρη Τζακ όσο και στην τριαντατεσσάρα Νάνσι. Και οι δυο είναι απελπισμένοι από τον χωρισμό τους, όμως ο Τζακ τολμάει ένα ραντεβού-προξενιό. Αλλά τα πράγματα μπερδεύονται, και αντί να συναντήσει την Τζέσικα συναντάει τη Νάνσι πιστεύοντας ότι αυτή είναι η Τζέσικα από το βιβλίο που κρατάει. Αυτή τον αφήνει στην αυταπάτη του και η ιστορία προχωράει. Συναντούν την πρώην του Τζακ από τον οποίο περιμένει τα χαρτιά του διαζυγίου υπογεγραμμένα με τον νυν της. Επίσης συναντούν ένα συμμαθητή της Νάνσι που ήταν ερωτευμένος μαζί της, και τώρα την εκβιάζει για να μην αποκαλύψει το όνομά της. Θα αποκαλυφθεί τελικά η ψεύτικη ταυτότητα, θα χωρίσουν, αλλά, κωμωδία έχουμε, θα ξαναβρεθούν σε ένα ευτυχισμένο χάπι εντ.
  Σε μια κωμωδία δεν μετράει τόσο το στόρι όσο τα χιουμοριστικά επεισόδια που σπάνια είναι πυρηνικά, που προωθούν δηλαδή την ιστορία, αλλά απλά σκορπούν γέλιο. Και εδώ τα επεισόδια αυτά είναι άφθονα και σπαρταριστά.
  Δυο είναι τα επιμύθια σ’ αυτή την ταινία. Το ένα είναι ο στίχος ενός γνωστού τραγουδιού: «Μην απελπίζεσαι και δεν θ’ αργήσει».

  Αλλά μόνος του δεν φτάνει. Ο λαός λέει «-Άγιε Νικόλα βοήθεια. –Αλλά κούνα κι εσύ τα χέρια σου». Ο Τζακ τα κούνησε και παρέσυρε και τη Νάνσι. 

No comments:

Post a Comment