Robin Bain, Girl lost (2018)
Είπαμε να δούμε και το «Girl lost», του οποίου το θεματικό sequel είναι το «Girl lost: a Hollywood story» (2020) το οποίο είδαμε προχθές. Και βέβαια θα μιλήσω γι’ αυτό συγκριτολογικά, κατά το χόμπι μου.
Κοινή θεματική και στα δυο έργα είναι το κορίτσι που χάθηκε, το κορίτσι που έμπλεξε στα δίχτυα της πορνείας. Όμως ενώ το «Girl lost: a Hollywood story» είναι ένα νατουραλιστικό έργο που εικονογραφεί τη ζωή των κοριτσιών αυτών και την αδυναμία τους να ξεφύγουν, με την μεγάλη κοπέλα να πληρώνει επί πλέον το τίμημα να της πάρει η πρόνοια το παιδί της, στο «Girl lost» έχουμε ένα ολότελα δραματικό τέλος με δυο νεκρούς.
Στην ταινία του 2020 το κορίτσι το σκάει από το σπίτι μετά από ένα καυγά, παρασυρμένο από μια babysitter που θα γίνει ο προαγωγός της. Στην ταινία του 2018 η ίδια η μητέρα σπρώχνει την κόρη στην πορνεία.
Ακόμη μια διαφορά: εδώ έχουμε romance, ενώ στο Hollywood story δεν έχουμε.
Την αγαπάει ο νεαρός, όμως το παρελθόν της βαραίνει πάνω στη συνείδησή του. Την εγκαταλείπει, για να συνειδητοποιήσει όμως γρήγορα ότι του λείπει αφάνταστα. Θα επιχειρήσει την επανασύνδεση, όμως αυτή έχει ξαναπέσει στα δίκτυα της πορνείας. Αυτό θα είναι μοιραίο για τη σχέση τους. Θα τον ακολουθήσει, όμως αυτός, παρά τις αντιρρήσεις της, θα πάει να διεκδικήσει τα χρήματα που της καταχράστηκαν ξεγελώντας τη με δυο, τάχα διαμαντένια, δαχτυλίδια,
Μα δεν σκέφτηκε ότι με τη δουλειά που κάνουν οι μαστρωποί (είναι ρώσοι, πώς διάβολο βρέθηκαν στην Αμερική;) θα έχουν σίγουρα σεκιούριτι;
Θα καταλήξει σε ένα κάδο σκουπιδιών με δυο σφαίρες στο κεφάλι.
Η κοπέλα, εντελώς αποθαρρημένη από τη ζωή της, θα κόψει τις φλέβες της μέσα στην μπανιέρα.
Είναι ανατριχιαστικό το στοιχείο στα γράμματα της αρχής. Σύμφωνα με το εθνικό κέντρο για αγνοούμενα κορίτσια και κορίτσια που υφίστανται εκμετάλλευση, η μέση ηλικία των κοριτσιών που εισέρχονται στο εμπόριο του σεξ είναι 10-12 χρονών.
Κορίτσια, προπαντός εσείς τα μικρά, το νου σας
No comments:
Post a Comment