Book review, movie criticism

Sunday, December 9, 2007

Ισορροπίες

Το καλοκαίρι με έβγαλαν από σχολικό σύμβουλο.
Την ίδια εποχή με έβαλαν σαν λήμμα στο ΛΕΞΙΚΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ των εκδόσεων Πατάκη, όπως μου έδειξε προχθές ο Ιάσων Ευαγγέλου, στο φιλολογικό του καφενείο της Πέμπτης.
Η ζωή έχει τα πάνω κάτω: μεταφορά
Η ζωή μου είχε το βγες μπες: κυριολεξία

10 comments:

ange-ta said...

Σ εβγαλαν απο το σχολικό συμβούλιο;;
Παρότι δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό, θα έλεγα η καλίτερή σου.

Unknown said...

αυτό που μ'αρέσει σε σένα μπάμπη, είναι μια απόλυτη τιμιότητα.
η τιμιότητα σημαίνει ταπεινοφροσύνη, και την έχεις. να είσαι καλά!
ελένη

Babis Dermitzakis said...

Ανζέτα, δεν διάβασες καλά. Είπα με έβγαλαν από σχολικό σύμβουλο, δεν με ξανάκαναν σχολικό σύμβουλο, και αυτό ήταν η χειρότερή μου.
Ελένη μου, σε ευχαριστώ για τα κομπλιμέντα σου, μπορεί να ισχύουν και γι αυτό δεν τα καταλαβαίνω και πολύ. Απέτυχα στο webmail, ίσως πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Φιλιά.

Unknown said...

ο πιτσιρίκος ο ανηψιός μου, μου έκανε μαθήματα δια τηλεφώνου, και νάμαι πάλι!
φιλάκια! θα τα πούμε την πέμπτη, ε;

Maria Iribarne said...

Βρίσκω πολύ σημαντικό αυτό το "πάνω", συγχαρητήρια, Μπάμπη. Όσο για το συγκεκριμένο "κάτω" είναι καταφανές σ' οποιοδήποτε έχει σώας τας φρένας ότι δεν πρόκειται για κάποια δική σου αδυναμία ή ανικανότητα, αλλά για ηλίθιο παιχνίδι μικροσυμφερόντων.

Babis Dermitzakis said...

Ελένη μου, όπως είπαμε, τα λέμε την Πέμπτη.
Μαρία, σε ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια, αλλά να ξέρεις ότι το κάτω είναι κάτω, ακόμη και αν δεν πρόκειται για δικό σου ξεπεσμό αλλά για πολιτική δίωξη. Στο πρόσωπό μου έγινε με τον πιο απίστευτο τρόπο, αλλά έγινε και σε πολλούς άλλους. Από την περίπτωσή μας μπορεί κανείς να φανταστεί τι πρόκειται να γίνει με αυτή την πολυδιαφημιζόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

scalidi said...

Μπάμπη, καλώς σε βρίσκω. Συμφωνώ με την Ελένη περί τιμιότητας, αλλά χωρίς παρεξήγηση να προσθέσω ότι δεν πρέπει να πάρεις κατάκαρδα το πρώτο (σύμβουλος) ούτε εντελώς τοις μετρητοίς το δεύτερο (το λήμμα), ακριβώς για να κρατήσεις τις ισορροπίες. Κατά τα άλλα χαίρομαι πολύ για την ένταξη του ονόματός σου στο λεξικό. Μπράβο σου. :)))))))))

Babis Dermitzakis said...

Σταυρούλα, πήρα τοις μετρητοίς το δεύτερο γιατί πήρα κατάκαρδα το πρώτο, ακριβώς, για να κρατήσω ισορροπίες. Η στάση που προτείνεις βέβαια είναι η σωστή, αλλά δυστυχώς τα αισθήματα δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν, ειδικά τα δυσάρεστα.

Ελένη Στασινού said...

Μπαμπίνο μου γειά σου. Χαίρομαι που θα τα λέμε κι από εδώ
(πιθανώς....μη το λάβεις και τοις μετρητοίς...γνωρίζω πως όλα του Χρόνου δύσκολα)
και επίσης γιατί συναντώ την δική μας....abttha μαζί με τους άλλους φίλους. Η αλήθεια είναι ότι σας ζήλεψα για την Πέμπτη σας.....ως έγκλειστη...δικαιούμαι σε τέτοιο ταπεινό συναίσθημα.
Αγάπη κι ευχαριστώ για
την υποδοχή.
Ελένη Στασινού

Babis Dermitzakis said...

Ελένη μου, ήσουνα δική μας τα Σάββατα, τώρα είσαι και στα blogs. Και πάλι καλώς μας όρισες.