Book review, movie criticism

Tuesday, March 13, 2007

Συμβουλές

Για να κάνεις ευτυχισμένη μια γυναίκα αρκεί να είσαι:
1. φίλος2. σύντροφος3. εραστής4. αδελφός5. πατέρας6. δάσκαλος7. εκπαιδευτής8. μάγειρας9. μαραγκός10. υδραυλικός11. μηχανικός12. διακοσμητής εσωτερικών χώρων13. στιλίστας14. σεξολόγος15. γυναικολόγος/μαιευτήρας16. ψυχολόγος18. ψυχίατρος19. θεραπευτής20. τολμηρός21. τακτικός22. καλός πατέρας23. πολύ καθαρός24. συμπαθητικός25. αθλητικός26. στοργικός27. προσεκτικός28. ιππότης29. έξυπνος30. οραματιστής31. δημιουργικός32. γλυκός33. δυνατός34. κατανοητικός35. ανεκτικός36. ευσυνείδητος37. φιλόδοξος38. ικανός39. θαρραλέος40. αποφασιστικός41. έμπιστος42. γεμάτος σεβασμό43. παθιασμένος44. αβρόφρων45. πολύ πλούσιος46. να αγαπάς τις αγορές47. να μη γκρινιάζεις48. να μην της είσαι βάρος49. να μην κοιτάζεις άλλες
Ταυτόχρονα θα πρέπει να προσέξεις πολύ να
50. μην είσαι ζηλιάρης αλλά ούτε και αδιάφορος51. να τα πηγαίνεις καλά με την οικογένειά της αλλά να μην αφιερώνεις στην τελευταία περισσότερο χρόνο απ' ό,τι σε αυτή.52. να της αφήνεις το χώρο της αλλά να δείχνεις ανήσυχος για το πού πηγαίνει.
Είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό:
53. να μην ξεχνάς ημερομηνίες: -επετείων (γάμου, αρραβώνων, πρώτης συνάντησης...) -πτυχίου (αν υπάρχει) -ονομαστικής εορτής (αν υπάρχει) -τελευταίας περιόδου Δυστυχώς ακόμη κι αν ανταποκρίνεσαι πλήρως στις παραπάνω απαιτήσεις, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί 100% πως θα την κάνεις ευτυχισμένη, διότι μπορεί να αισθανθεί φυλακισμένη σε ένα βίο αποπνικτικής τελειότητος από τον οποίο να θελήσει να απελευθερωθεί δραπετεύοντας με το πρώτο κωλόπαιδο που θα παρουσιασθεί μπροστά της.
Ίσως γι' αυτό ο Θεός (μεγάλη η Χάρη Του) είπε: "αγάπα τη" αλλά δεν είπε "κατανόησέ τη".

Πώς θα κάνεις ευτυχισμένο ένα άνδρα:
1. κάθησέ του.2. μη του τα πρήζεις.

4 comments:

ange-ta said...

Καλημέρα Μπάμπη,
Ασε τα αντιφεμινιστικά κλισέ!
Δεν σου τεριάζουνε.
φιλιά

Babis Dermitzakis said...

Ange-ta, τα "αντιφεμινιστικά" κλισέ δεν είναι δικά μου, μου τα έστειλε η Έρη. Δυστυχώς θα συμφωνήσω σε πολλά από αυτά. Δεν είναι αντιφεμινιστικά, είναι η γυναικεία ψυχολογία. Και οι γυναίκες έχουν βγάλει άλλα για τους άνδρες, μου τα έστειλε η Έρη, αν τα βρω θα τα βαλω και αυτά.
Φιλιά.

magdalena said...

Εκεί που έψαχνα στο google για το ΑΣΕΠ,έπεσα πάνω στο "Καβάφης και ΑΣΕΠ"..¨ετσι σας γνώρισα!!!Ομως,δε σας ξέρω!Θα με συγχωρέσετε??Είμαι φιλόλογος,έχω δώσει ΑΣΕΠ δις,το 05 έχασα διορισμό από 1,5 μόριο περίπου..Καταλαβαίνετε...Φέτος πήγα μάλλον χειρότερα..μπορεί και να χω αποτύχει...Ο καλύτερος διαγωνισμός πάντως είναι η εμπειρία που ζω από το Γενάρη ως ωρομίσθια στο Γυμνάσιο Λύκειο Αργυράδων στην Κέρκυρα..Καλός και άγιος ο κ.Ματσαγγουρας,αλλά για φανταστικά παιδιά και ανύπαρκτες τάξεις....Πότε με το καλό τ'αποτελέσματα???Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Babis Dermitzakis said...

Γκαντεμιά μεγάλη πράγματι, για 1,5 μόριο. Πάντως μην απελπίζεσαι, άσε να βγουν τα αποτελέσματα. Δυστυχώς δεν ξέρω πότε βγαίνουν, εγώ μόνο διόρθωνα. Για τον Ματσαγγούρα έχεις δίκιο, όμως καλό είναι να ξέρουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με φανταστικά παιδιά. Σου εύχομαι καλά αποτελέσματα.