Book review, movie criticism

Saturday, November 17, 2007

Καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!!1

Ούτε ο ίδιος ο Bill Gates δεν μπορεί να το εξηγήσει ! ! !
Δοκιμάστε τό...
Ανοίξτε ένα έγγραφο Word και γράψτε :
= rand (200,99)
....πατήστε το Enter και περιμένετε 2 - 3 δευτερόλεπτα...
Η Microsoft προσφέρει αμοιβή σε όποιον καταφέρει να το εξηγήσει (ή
τουλάχιστον έτσι λένε)...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10 comments:

ange-ta said...

με κούφανες, πάει!!!!!!

ange-ta said...

με κούφανες

Babis Dermitzakis said...

Τι νομίζεις, κι εγώ κουφάθηκα.

Dr Moshe said...

Καλησπέρα αγαπητέ μου Μπάμπη. Πρόκειται για τον αριθμό κωδικοσελίδας τής γραμματοσειράς, που εμφανίζει την ελληνική προεπισκόπησή της.

Είναι ευτύχημα ότι ο σχεδιαστής τού προγράμματος σκέφτηκε μεταχειριστεί ως προεπισκόπηση έναν στίχο τού Κάλβου αντί κάτι κοινότοπο. :)

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Babis Dermitzakis said...

Φίλτατε Θοδωρή, ο Αριστοτέλης Ράπτης, καθηγητής πληροφορικής στο ΠΤΔΕ, μου το εξήγησε χθές. Κάνω copy and paste από το email του:
η απάντηση στο παράδοξο βρίσκεται στο:
http://support.microsoft.com/kb/212251/EN-US/

πρόκειται για μια μακροεντολή και στα ελληνικά επιλέχτηκε ως μοτο αυτή η φράση. Το 200 δηλώνει τον αριθμό των παραγράφων και το 99 τις επαναλήψεις της φράσης. (τα ανώτατα όρια)

Maria Iribarne said...

Καλά, εγώ μπούφος γαρ, δεν κατάλαβα ούτε την εξήγηση, αλλά έχει πολύ γούστο!

Babis Dermitzakis said...

Μαρία, δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να ξέρουν μηχανολογία για να οδηγούν αυτοκίνητο. Μακροεντολή είναι ένας συνδυασμός πλήκτων, συνήθως 2, τα οποία χρησιμοποιείς για να κάνεις διάφορες δουλειές. Στο παραπάνω παράδειγμα, αν κάποιος θέλει, για παράδειγμα, να γράφει κάθε πρωί 300 τόσες σελίδες τη φράση "θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία", θα του τρώει ένα δίωρο. Αρκεί να τη γράψει μια φορά και να δώσει τη μακροεντολή, και στο εξής θα μπορεί να γράφει τη φράση 300 σελίδες κάθε πρωί σε δέκατα του δευτερολέπτου. Οι μακροεντολές φτιάχνονται για εξοικονόμηση χρόνου.

reginarosasamat said...

Καλημερα, μου το ειχε πει ενας μαθητης μου πριν 3 χρονια αυτο και όντως μου ειχε φανει παράξενο.Αραγε και σε άλλες γραμματοσειρες, ισως σε άλλες γλώσσες εμφανίζει τετοια περίεργα;

Babis Dermitzakis said...

Regina γεια σου, σίγουρα σε κάθε γλώσσα θα εμφανίζει τα δικά του. Εξαρτάται από τους προγραμματιστές του word σε κάθε γλώσσα.

quartier libre said...

την καλησπέρα μου :)