Book review, movie criticism

Wednesday, July 2, 2014

Sofia Coppola, Somewhere



Sofia Coppola, Somewhere (2010)

  Είδα την ταινία γιατί έπαιζε η Laura Ramsey, η θαυμάσια πρωταγωνίστρια του Nabil Ayouch στο «Ό,τι θέλει η Λόλα». Τελικά η εμφάνισή της στην ταινία ήταν μικρότερη από ένα λεπτό, αλλά φιγουράρει φαρδιά πλατιά στο βιογραφικό της στον δεύτερο σύνδεσμο. Αν τον ανοίξετε, θα δείτε ότι η ταινία του Αγιούς απουσιάζει. Βέβαια ο Αγιούς είναι τριτοκοσμικός, μαροκινός, ενώ η Σοφία Κόπολα είναι η κόρη του Φράνσις Φορντ.
  Σαφώς κατώτερο το «Κάπου» από την ταινία του Αγιούς, όμως αρκετά καλή. Επίσης κατώτερη από τη θαυμάσια «Χαμένοι στη μετάφραση».
  Στην ταινία δείχνεται η μοναξιά ενός ηθοποιού σε διάφορες σκηνές της ζωής του. Την κόρη του δεν την βλέπει συχνά, ζει με τη μητέρα της, αγνοεί πράγματα από τη ζωή της που δεν θα ’πρεπε, όμως μια αχτίδα στη μοναξιά του είναι όταν μένει για λίγο μαζί της. Αλλά η αχτίδα αυτή σβήνει μόλις εκείνη φεύγει για την κατασκήνωση. Όταν μένει πάλι μόνος καταρρέει. Μια φίλη του αρνείται να τον επισκεφθεί για να του κάνει λίγο συντροφιά. Στο τέλος της ταινίας τον βλέπουμε να παρατάει το αυτοκίνητό του in the middle of nowhere και να πηγαίνει με τα πόδια.   

Βλέπω εκ των υστέρων ότι απουσιάζει ο Αγιούς και στον σύνδεσμο της βικιπαίδειας. Να τι γράφει:
  Laura Ramsey (born November 14, 1982) is an American film and television actress. She is best known for her roles as Olivia in 2006's She's the Man, Stacy in the 2008 film The Ruins, Audrey Dawn in the 2009 movie Middle Men, and as Ellie O'Hara in 2011's Kill the Irishman.
   

No comments: