Book review, movie criticism

Thursday, January 22, 2009

Ξυλούρης-Ερωτόκριτος

4 comments:

Thalassini said...

Οταν μια αγγελική φωνή τραγουδά ένα αριστούργημα τότε μόνο σιωπή μας πρέπει...

" Καλά και δεν τον είδαμε, δεν ξεύρομε ποιος είναι
μ'από τα λόγια τα όμορφα κορμί μεγάλον είναι.
Απ'ότι κάλλη έχει ο άνθρωπος , τα λόγια έχουν τη χάρη,
να κάμουσι κάθε καρδιά παρηγοριά να πάρη,
κι όπου κατέχει να μιλή με γνώση και με τρόπο,
κάνει και κλαίσι και γελούν τα μάτια των ανθρώπω."
Στ.885-890, μέρος πρώτο

Την καλησπέρα μου Μπάμπη!

Babis Dermitzakis said...

Γεια σου Μαρίνα, η αντίδρασή σου στο video clip ήταν ανάλογη με τη δική μου: Μόλις το βρήκα στο you tube (για την ακρίβεια μου στείλανε το σύνδεσμο) χωρίς δισταγμό το ανάρτησα, περίπου στο άσχετο. Μεγάλος ο Ξυλούρης, μεγάλος κι ο Κορνάρος. Πρέπει να διαβάσουν όλοι τον Ερωτόκριτο, κρητικοί και μη.
Να το γράψω και από αυτό το σχόλιο: όταν πρωτοδιάβασα τον Ερωτόκριτο, έφεδρος αξιωματικός στην Κοζάνη, ένα μεγάλο μέρος μέσα στο στρατόπεδο σε ώρα υπηρεσίας, το αίσθημα που ένιωσα ήταν έκπληξη. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι ήταν τόσο αριστουργηματικός.
Καλό σου βράδυ Μαρίνα, δώσε ένα φιλάκι στο μωρό από μένα.

Anonymous said...

Φιλε Μπαμπη!

Καλη Χρονια και ευτυχισμενο το 2009!

Ειμαι ο Παναγιωτης απο τον Ελληνοκινεζικο Συνδεσμο! Τυχαια βρηκα την σελιδα σου και ειπα να σου γραψω! Ευχομαι να εισαι καλα!

Συγγνωμη που γραφω στο ιστολογιο εκτος θεματος! Αλλα δεν βρηκα τροπο για προσωπικο μηνυμα!

Ασχολεισαι με τα κινεζικα καθολου;
Εγω προσπαθω μονος μου με διαφορα
περιοδικα και βιβλια απο την Κινα.
Ακομα και κινεζικο ΤενΤεν εχω!

Περιμενω νεα σου στο :
ppanoss@yahoo.com
ή
pp3627@hotmail.com

Φιλικα

παναγιωτης

Babis Dermitzakis said...

Γεια σου Παναγιώτη, πολύ χάρηκα για το comment σου (τρόπος του λέγειν). Μην ανησυχείς, πολύ μπαίνουν "εκτός θέματος", απλά για να πούνε ένα "γεια", το κάνω κι εγώ καμιά φορά, όταν δεν έχω χρόνο να διαβάσω.
Με τα κινέζικα το ήξερα από την αρχή: το αγόι κάνει τον αγωγιάτη. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πίεση, αφηνόμαστε. Την αρχή κάτι πήγα να κάνω, αλλά έχω τόσα άλλα να κάνω που τα κινέζικα μπήκαν σε δεύτερη μοίρα. Έβλεπα κάτι κινέζικα σήριαλ για συντήρηση. Το τελευταίο το είδα πέρυσι, δεν μπόρεσα να το δω όλο, το έγραψα, έχω 8 συνέχειες που σκοπεύω να δώ τώρα, μόλις ξεμπλέξω από κάτι άλλα. Με τα σήριαλ εμπεδώνεις τουλάχιστον το πιο συνηθισμένο λεξιλόγιο. Βλέπω και κινέζικες ταινίες, τις γράφω κι όλας, είναι όλες εξαιρετικές. Εσύ βλέπω όμως με χαρά ότι το συντηρείς. Μάλλον συνταξιούχο με βλέπω να καταπιάνομαι πάλι με τα κινέζικα.
Έχω πρόβλημα με το yahoo, ο daemon mailer μου τα επιστρέφει συχνά, θα δοκιμάσω να σου το στείλω με το hotmail. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα με αυτό, να τα λέμε πιο συχνά. Είσαι ακόμη στο carrefour? Βλέπεις το CCTV 4;