Book review, movie criticism

Monday, April 3, 2023

Κάνε καλό και ρίξε το στο γιαλό

Κάνε καλό και ρίξε το στο γιαλό   

 


Μια μέρα, ένας χωρικός που περπατούσε σε μια βαλτώδη περιοχή συνάντησε έναν νεαρό άνδρα που ήταν βαλτωμένος μέχρι τη μέση σε ένα βάλτο, φοβισμένος, έκλαιγε και προσπαθούσε να ελευθερωθεί. Ο αγρότης έσωσε τον νεαρό από έναν αργό και βάναυσο θάνατο.

  Την επόμενη μέρα, μια κομψή άμαξα εμφανίστηκε στο αγρόκτημα.  Ένας κομψά ντυμένος ευγενής βγήκε και παρουσιάστηκε ως πατέρας ενός αγοριού που τον βοήθησε ένας αγρότης.

  «Θα ήθελα να σε ανταμείψω», είπε ο ευγενής. «Σώσατε τη ζωή του γιου μου!».

  «Δεν μπορώ να δεχτώ χρήματα για αυτό που έχω κάνει», απάντησε ο Σκωτσέζος αγρότης.

  Την ίδια στιγμή ο γιος του αγρότη ήρθε στην πόρτα της καλύβας.

   «Είναι ο γιος σου;»  ρώτησε ο ευγενής.

  «Ναι», είπε περήφανα ο αγρότης.

  «Τότε προσφέρω μια συμφωνία. Αφήστε με να δώσω στο παιδί σας την ίδια εκπαίδευση με το παιδί μου. Αν ο γιος είναι σαν τον πατέρα του, είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα άτομο για το οποίο θα είμαστε και οι δύο περήφανοι».

  Και ο αγρότης συμφώνησε.

  Ο γιος του αγρότη Φλέμινγκ παρακολούθησε μαθήματα σε κορυφαία σχολεία, και τελικά αποφοίτησε από το Sainte Marie's Hospital School of Medicine στο Λονδίνο.

  Οδηγημένος από μια μεγάλη επιθυμία συνέχισε μέχρι που αναγνωρίστηκε από όλο τον κόσμο. Ο διάσημος γιατρός Alexander Fleming ανακάλυψε πραγματικά την πενικιλίνη.

  Χρόνια αργότερα, ο γιος του ίδιου ευγενή, που σώθηκε από το βάλτο, αρρώστησε από πνευμονία. Ποιος του έσωσε τη ζωή αυτή τη φορά;  Η πενικιλίνη.

  Πώς λεγόταν ο ευγενής;

  Sir Randolph Churchill, και ο γιος του

  Sir Winston Churchill.

 

No comments: