Book review, movie criticism

Thursday, September 8, 2022

Francois Ozon, Όλα πήγαν καλά (Tout s'est bien passé, 2021)

 

Francois Ozon, Όλα πήγαν καλά (Tout s'est bien passé, 2021)

 


  Από σήμερα στους κινηματογράφους.

  Ωραία κοπέλα η Σοφί Μαρσώ, έβγαλα την καραντίνα βλέποντας τις ταινίες της. Δυο ή τρεις μου έμειναν. Πενηνταπεντάρα σήμερα, διατηρεί τη γοητεία της, αλλά εκείνη η ομορφιά που είχε στις προηγούμενες ταινίες της πάει. Το καλό παπούτσι κάνει και καλό χλαμπούτσι, όπως λέει ο φίλος μου ο Σταύρος.

  Βέβαια σαν ηθοποιός είναι σπουδαία, ευτυχώς το ταλέντο δεν γερνάει.

  Ο πατέρας της έπαθε ημιπληγία. Είναι 85 χρονών. Δεν αντέχει να ζει ανάπηρος, δεν μπορεί να περπατήσει, θέλει να πεθάνει.

  Εκλιπαρεί τις κόρες τους να του κάνουν ευθανασία.

  Το διάβασα πριν λίγους μήνες, ή ίσως πριν λίγες βδομάδες, ότι η ευθανασία στην Ελβετία είναι νόμιμη, αφού ακολουθηθούν βέβαια κάποια πρωτόκολλα. Κάποιος αστέρας του Χόλυγουντ είχε ενδιαφερθεί, ξέχασα ποιος.

  Οι κόρες του αφού αποτύχουν να τον μεταπείσουν θα του κάνουν το χατίρι. Όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες.

  Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί, ανάμεσά τους κι εγώ. Δεν θα ήθελα ποτέ να καταπέσω, θα ήθελα πριν πεθάνω να πάω μόνος μου στην τουαλέτα.

  Υπάρχουν χάπια γι’ αυτή την περίπτωση. Θα προμηθευόμουν, αλλά φοβάμαι ότι σε μια κρίση γεροντικής κατάθλιψης μπορεί να τα πάρω χωρίς να είναι καιρός. Τελικά πιθανόν να πεθάνω με την αξιοπρέπεια των ζώων, όπως και των φτωχών. Γιατί για την ευθανασία στην Ελβετία χρειάζονται πολλά χρήματα, κάπου 10.000 ευρώ άκουσα. Είναι πλούσιος, πολύ πλούσιος, μπορεί να τα διαθέσει.

  Τρία αστεράκια βάζει ο Μήτσης, 6,8 είναι η βαθμολογία της στο ΙΜDb, έτσι κι αλλιώς θα σας συνιστούσα να τη δείτε οπωσδήποτε. Είναι ένα θέμα που, αν δεν σας ενδιαφέρει τώρα, μπορεί να σας ενδιαφέρει κάποια στιγμή.

 

 

No comments: