Book review, movie criticism

Friday, September 30, 2022

Aleksandr Gordon, Brothel lights (Огни притона 2011)

Aleksandr Gordon, Brothel lights (Огни притона 2011)

 


  Θα έλεγα ότι ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Η Λιούμπα είναι παλιά πόρνη, καθόλου όμως γερασμένη, απλά τώρα δεν ασκεί το επάγγελμα, είναι ματρόνα έχοντας στο σπίτι της δυο κορίτσια.

  Ο γιος του εισαγγελέα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Η «Χίτλερ» (έτσι είναι το παρατσούκλι της μιας κοπέλας) είναι κούκλα, όμως αυτός την πέφτει στη Λιούμπα, η οποία δέχεται με έκπληξη αυτή το φλερτ, αποκρούοντάς το. Όμως τους βλέπουμε να επισκέπτονται μαζί διάφορα μέρη. Σεξ όμως δεν τους είδαμε να κάνουν.

  Οι περισσότερες σκηνές δεν διαδραματίζονται μέσα στο σπίτι της αλλά έξω, κυρίως σε μια παραλία. Εκεί συχνάζει ο Αδάμ, ένας περίεργος ποιητής, για τον οποίο η Λιούμπα τρέφει μεγάλη συμπάθεια. Θα τους δούμε πολλές φορές να πίνουν και να κουβεντιάζουν. Αυτές οι σκηνές μου άρεσαν περισσότερο στην ταινία.

  Θα δούμε τη Λιούμπα να επισκέπτεται το χωριό. Δεν βγάζει τα τρελά λεφτά, όμως δυο ρούβλια μπορεί να τα δώσει στη μητέρα της, η οποία δεν μπορεί ακόμη να τη συγχωρέσει για τη δουλειά που διάλεξε να κάνει. Όμως την αγαπάει. Κάποια στιγμή θα τις δούμε αγκαλιασμένες.

  Χαμηλή η βαθμολογία της ταινίας στο ΙΜDb, όμως εμένα μου άρεσε. Η ερμηνεία της Οκσάνα Φαντέρα εξαιρετική.

 

No comments: