Book review, movie criticism

Tuesday, March 17, 2009

Γιώργος Παπατριανταφύλλου, Πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων.





Παρακολούθησα απόψε την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παπατριανταφύλλου «Πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων» (εκδόσεις Σταμούλη, σελ. 348) που έγινε στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου. Ο Γιώργος είναι ο άντρας της ανιψιάς μου Μαρίας Τζανετάκη. Ο γιος τους είναι 38 ημερών, και μοιάζει στη μαμά του. Εργάζεται στον Kiss fm και παραδίδει μαθήματα πάνω στις δημόσιες σχέσεις σε σχολές και σεμινάρια. Για το βιβλίο μίλησαν οι Νίκος Ελευθερόγλου, Ιωάννης Λαβέτζης (χωριανός μου αυτός) και Ηλίας Τσαουσάκης. Από τα σημαντικά που ειπώθηκαν είναι πως οι δημόσιες σχέσεις είναι ένα εργαλείο για την έξοδο από την κρίση που πλήττει κυρίως τις ΗΠΑ αλλά και γενικά όλο τον κόσμο σήμερα, όμως η σημασία τους δεν έχει συνειδητοποιηθεί πλήρως από τους αρμόδιους φορείς. Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:
«Τα προγράμματα Δημοσίων σχέσεων αποτελούν παγκοσμίως ένα από τα αποτελεσματικότερα οχήματα για την επικοινωνία των οργανισμών με το ευρύτερο περιβάλλον τους και τη συνεχή προάσπιση των συμφερόντων τους. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν τα στάδια της έρευνας, της μελέτης των στοιχείων, του στρατηγικού σχεδιασμού και της εκτέλεσης.
Ο συγγραφέας του βιβλίου, παραθέτοντας για πρώτη φορά διεθνή ερευνητικά στοιχεία σε τομείς επικοινωνίας, διεισδύει σε βάθος στην πρακτική πλευρά των Δημοσίων Σχέσεων, καταθέτοντας προτάσεις και λύσεις, με τη μορφή ξεχωριστών προγραμμάτων, για την καλύτερη εφαρμογή τους. Παρουσιάζεται βήμα προς βήμα η επιτυχής ολοκλήρωση διάφορων προγραμμάτων Δημόσιων σχέσεων όπως:
Σχέσεις με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ
Διοργάνωση εκδηλώσεων
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Πρόληψη, διαχείριση και επικοινωνιακή αντιμετώπιση των κρίσεων
Loppying
Πολιτική επικοινωνία
Image making
Εσωτερικές Δημόσιες Σχέσεις
Απευθείας επικοινωνία με το κοινό
Ένας χρήσιμος οδηγός για την καθημερινή εφαρμογή των Δημοσίων Σχέσεων στην ελληνική πραγματικότητα».
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους εργάζονται σε σχετικούς τομείς.

No comments: