Book review, movie criticism

Sunday, August 7, 2022

Παρέα με φίλους

Παρέα με φίλους

Χθες βράδυ πήγα στον Παχύ Άμμο να δω τους φίλους μου. Μιλήσαμε για διάφορα. Μιλήσαμε για τον κορονοϊό που έχει επισκεφθεί για τα καλά το χωριό τους. Μιλήσαμε για την πρόθεση ψήφου. Ο Μιχάλης δεν ψηφίζει γιατί σαν ΑΜΕΑ (σε καροτσάκι από τα έξι του χρόνια, από πολιομυελίτιδα) δεν είναι εύκολο να έλθει στον Παχύ Άμμο όπου έχει τα εκλογικά του δικαιώματα για τις εκλογές. Δεν θα πω τις προθέσεις ψήφου των φίλων μου, είναι προσωπικά δεδομένα. Ούτε και τη δική μου πρόθεση ψήφου θα πω. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα Σύριζα.

Ο Γιώργης ο Τωμαδάκης μου έδωσε κάποια αντίτυπα που είχε από το βιβλίο μου για το χωριό μου «Το χωριό μου: από την αυτοκατανάλωση στην αγορά» (Θυμάρι 1995) του οποίου είχε αναλάβει την χρηματοδότηση. Ανάρτησα και ένα σχετικό βίντεο όπου τον ευχαρίστησα για άλλη μια φορά.

Μιλήσαμε και για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω: αλλάζω συσκευή». Ένας στους έξι λέει από αυτούς που έκαναν αίτηση είδε το αίτημά του να ικανοποιείται. Υπάρχουν, μου είχαν πει, κοινωνικά κριτήρια. Ένα από αυτά είναι αν είναι κανείς ΑΜΕΑ.

Του φίλου μου του Γιώργη Μ… (ας μη γράψω το όνομά του) απορρίφθηκε το αίτημά του. Το ίδιο και το δικό μου. Όσο για το φίλο μου το Μιχάλη, που είπαμε ότι είναι ΑΜΕΑ, πήρε χθες τα εξής μηνύματα στο κινητό του.

Το πρώτο:

Αλλάζω συσκευή: η αίτησή σας έχει εγκριθεί! Συνδεθείτε και επιλέξτε «λήψη κωδικών επιταγών» στο μενού «Οι επιταγές μου» για να λάβετε τις επιταγές σας.

Το δεύτερο, λίγο μετά:

Αλλάζω συσκευή: παρακαλούμε αγνοείστε το προηγούμενο μήνυμα. Σας εστάλη εκ παραδρομής.

Αυτά.

 

No comments: