Book review, movie criticism

Thursday, May 4, 2017

James Gunn, Guardians of the galaxy vol. 2 (Φύλακες του Γαλαξία 2 2017)

James Gunn, Guardians of the galaxy vol. 2 (Φύλακες του Γαλαξία 2 2017)


  Από σήμερα στους κινηματογράφους.
  Είναι η δεύτερη ταινία με τους «Φύλακες του γαλαξία» και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη συνέχεια της πρώτης που γυρίστηκε το 2014.  
  Οι φύλακες του γαλαξία δεν είναι πια παράνομοι. Αφού τον έσωσαν στην πρώτη ταινία τους δόθηκε αμνηστία, με τον όρο να μην παραβαίνουν πια τους νόμους.
  Οι βασικοί ήρωες είναι τέσσερις. Οι δυο είναι εκπρόσωποι του ανθρώπινου γένους, τουλάχιστον στο σωματότυπο, un home et une femme, ο Πήτερ και η Γκαμόρα. Μετά, είναι ένας εκπρόσωπος της πανίδας, ο Ρόκετ, ένα ρακούν, και τέλος ένας εκπρόσωπος της χλωρίδας, ο Γκρουτ, ένα δένδρο. Αλλά δεν είναι ο πελώριος που είδαμε στην πρώτη ταινία αλλά ένας μικρούλης Πινόκιο χωρίς την τεράστια μύτη, μικρούλης σαν μαϊμουδίτσα, και σαν τέτοιος σκαρφαλώνει κάποιες φορές στην αγκαλιά των άλλων. Βέβαια όλοι τους έχουν εξαιρετικές δυνάμεις, ακόμη και ο Γκρουτ, που τα μόνα λόγια που λέει είναι «Είμαι ο Γκρουτ».
  Είδαμε εξίσου εντυπωσιακές σκηνές με την πρώτη ταινία, που το 3D τις έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακές. Όμως μας άρεσε περισσότερο γιατί διέθετε κάτι που έλλειπε από την πρώτη: το χιούμορ. Ένα χιούμορ θα έλεγα μπόλικο για το είδος της ταινίας, που κάποιες φορές μάλιστα ήταν σατιρικό. Επίσης δεν έλλειπε ο έρωτας, υποδηλούμενος όπως και στην πρώτη ταινία αλλά σαφέστατος. Το επεισόδιο με τις δυο αδελφές πολύ μου άρεσε. Η κακιά δεν ήταν τελικά κακιά, αλλά είχε, δικαιολογημένα, συσσωρευμένο μίσος μέσα της. Οι δυο αδελφές φίλιωσαν τελικά.    
  Από ποιον θα σώσουν αυτή τη φορά τον Γαλαξία;
  Από τον πατέρα του Πήτερ που είναι αθάνατος εξωγήινος, ενώ η μητέρα του ήταν γήινη θνητή.
  Με ποιον τρόπο;
  Αυτό δεν θα σας το πούμε. Θα πούμε μόνο ότι είδαμε τον Κρόνο να τρώει τα παιδιά του μέχρι που τον ανάτρεψε ο γιος του ο Δίας (θυμίζει Φρόιντ αυτό). Στη συνέχεια είδαμε τον Ορέστη να σκοτώνει, όχι τη μητέρα του όπως θέλουν οι τραγικοί μας, αλλά τον πατέρα του ο οποίος είχε σκοτώσει τη μητέρα του.

  Ναι, αξίζει να τη δείτε αυτή την ταινία.  

No comments: