Book review, movie criticism

Thursday, July 7, 2022

Antoine Barraud, Το μυστικό της Μαντλίν Κόλλινς (Madeleine Collins, 2021)

Antoine Barraud, Το μυστικό της Μαντλίν Κόλλινς (Madeleine Collins, 2021)

 


  Από σήμερα στους κινηματογράφους.

  Μια γυναίκα, δύο άντρες, στο μοτίβο αυτό έχω αναφερθεί πολλές φορές. Και πώς διάβολο ξέχασα ότι έχει ένα πιο κουλτουριάρικο όνομα, ιψενικό τρίγωνο;

  Η Μαντλέν ζει διπλή ζωή (όχι αυτή της Βερόνικα). Στη Γαλλία είναι ο άντρας της, διευθυντής ορχήστρας, με τα δυο παιδιά τους. Στην Ελβετία είναι ο Abdel. Η κόρη του (η γυναίκα του έχει πεθάνει) την λατρεύει.

  Μπορείς να έχεις και την πίττα σωστή και το σκύλο χορτάτο; Για κάμποσο καιρό ναι, όμως όχι για πάντα.

  Και πώς τα καταφέρνει τόσο καιρό;

  Είναι διερμηνέας, και προφασίζεται ταξίδια σε διάφορα συνέδρια.

  Θυμάμαι ένα συνέδριο στην Λιουμπλιάνα που είχα πάει το 2000. Σχεδόν όλοι οι σύνεδροι ήταν σλοβένοι. Δεν παρακολουθείς όλες τις εισηγήσεις, κάποια στιγμή θες να βγεις έξω να ξεσκάσεις, ή δεν σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Έφευγα. Όταν γύριζα τότε άρχιζε να μεταφράζει η διερμηνέας. Προφανώς ήμουν ο μόνος ξένος εκείνη τη στιγμή.

  Και πώς τελειώνει αυτή η ιστορία; Γιατί κάποια στιγμή θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια. Με ποιον από τους δυο θα μείνει; Ή μήπως με κανέναν;

  Α, όλα κι όλα, εγώ σαν τον Ποκοπίκο είμαι τάφος στα μυστικά, δεν θα κάνω σπόιλερ, το μόνο που μπορώ να σας πω, που κάποιοι από αυτούς που με διαβάζουν μπορεί να το θυμούνται, είναι ότι δεν μου αρέσουν έργα με unhappy end.

  Πολύ ωραία η Βιργινία Εφιρά, και σαν γυναίκα και σαν ηθοποιός. Πάντως το 6.2 που έχει η ταινία στο IMDb νομίζω την αδικεί.

 

 

No comments: