Book review, movie criticism

Friday, April 20, 2018

Franck Khalfoun, Amityville: the awakening (Amityville: Το ξύπνημα 2017)


Franck Khalfoun, Amityville: the awakening (Amityville: Το ξύπνημα 2017)


  Από σήμερα στους κινηματογράφους.
  Τις ταινίες horror δεν τις συμπαθώ καθόλου, αν και βλέπω τέτοιες κατά καιρούς, όμως μόνο αυτές που πρόκειται να προβληθούν στους ελληνικούς κινηματογράφους, για να τιμήσω την κάρτα που μου διαπιστεύθηκαν. Φυσικά δεν θάβω ποτέ μια ταινία απλά και μόνο επειδή το είδος δεν είναι του γούστου μου. Μπορώ να διακρίνω αν είναι καλή ή κακή και αν θα αρέσει στα άτομα που συμπαθούν το είδος.
  Ξέρω τέτοια άτομα. Εξάλλου κι εμένα στα φοιτητικά μου χρόνια μου άρεσαν φοβερά οι ταινίες τρόμου, μετά όμως έπαψαν να μου αρέσουν.
  Η μαμά μετακομίζει σε ένα μεγάλο σπίτι με τις δυο της κόρες και τον σε κώμα γιο της. Δεν θέλει να εγκαταλείψει την προσπάθεια παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, ελπίζει ότι κάποτε θα επανέλθει. Η μεγάλη της κόρη, μαθήτρια, μαθαίνει ότι το σπίτι κουβαλάει μια σκοτεινή ιστορία. Σ’ αυτό ένας νεαρός, κατειλημμένος από ένα σκοτεινό πνεύμα, σκότωσε την οικογένειά του. Φοβάται ότι η ιστορία θα επαναληφθεί και μ’ αυτούς.
  Ο γιος πράγματι επανέρχεται. Όμως η Bella Thorne (από την προηγούμενη Πέμπτη προβάλλεται και ο «Ήλιος του μεσονυχτίου» στον οποίο πρωταγωνιστεί) υποπτεύεται ότι δεν είναι ακριβώς ο δίδυμος αδελφός της, που εν μέρει φέρει ευθύνη για τον θάνατό του. Μέσα του, πιστεύει, κατοικεί και ένα άλλο πνεύμα.
  Υπάρχει μια κατάχρηση των επεισοδίων μυστηρίου και τρόμου στην ταινία, κατά την άποψή μου, πράγμα που αποδυναμώνει καθένα ξεχωριστά. Δεν ξέρω, εσείς που σας αρέσει το είδος μπορείτε να κρίνετε καλύτερα. Πάντως την ταινία την είδα ευχάριστα.  

No comments: