Book review, movie criticism

Saturday, August 17, 2024

Luc Besson, Το πέμπτο στοιχείο (The fifth element, 1997)

 

Luc Besson, Το πέμπτο στοιχείο (The fifth element, 1997)

 


  Δεν μου αρέσουν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά μου μίλησε γι’ αυτήν ο φίλος μου ο Γιώργος Καρπούζας από τη Λέσχη Ανάγνωσης, ενώ στη συνέχεια ο γιος μου μού είπε ότι την είδε κάμποσες φορές. Είδα και τη βαθμολογία της στο IMDb, 7,6.

  Όμως έτσι κι αλλιώς θα την έβλεπα.

  Το πέμπτο στοιχείο είναι τελικά μια γυναίκα. Είναι απαραίτητη για να ενεργοποιηθούν τα υπόλοιπα τέσσερα στοιχεία, τα οποία θα εμποδίσουν το κακό να εξαφανίσει κάθε ζωή από τη γη.

  Βλέπουμε πάλι το μοτίβο του αποσυρμένου αστυνομικού που προσπαθούν να τον πείσουν να αναλάβει μια επικίνδυνη αποστολή. Αυτός είναι ο Bruce Willis. Εδώ η αποστολή αυτή είναι να σώσει τον κόσμο.

  Έχουμε και εδώ την καταδίωξη (ο Willis εργάζεται τώρα ως ταξιτζής), μόνο που τα αυτοκίνητα κινούνται τώρα εναέρια. Βρισκόμαστε 300 χρόνια μετά το 1914.

  Εντυπωσιακή ταινία για τους λάτρεις του είδους. Εμένα μου άρεσε για το romance ανάμεσα στον Willis και το Πέμπτο Στοιχείο, την όμορφη Milla Jovowich, και τα αρκετά κωμικά στοιχεία που υπήρχαν στην ταινία, κυρίως με τον Κρις Τάκερ ως άφυλο, εκκεντρικό τηλεπαρουσιαστή σούπερ σταρ.

No comments: