Book review, movie criticism

Thursday, December 24, 2015

John H. Lee, The third way of love



John H. Lee, The third way of love (第三种爱情 2015)

«Ο τρίτος δρόμος του έρωτα» είναι μια συγκινητική ερωτική ιστορία. Είναι δομημένη πάνω στο μοτίβο της σταχτοπούτας, όμως ο έρωτας δεν ευοδώνεται τελικά. Στις τελευταίες σκηνές οι δυο ήρωες, η Zhou Yu και ο Lin Qi Zheng, είναι μόνοι και κλαίνε. Ερωτευμένοι πάντα. Μόνο στις χολιγουντιανές ταινίες έχουμε το χάπι εντ.
Όμως στη ζωή τα πράγματα είναι αλλιώς. Όπως διαβάζω σε σχόλια στον παραπάνω σύνδεσμο, οι δυο πρωταγωνιστές είναι ζευγάρι. Να τους ευχηθούμε η σχέση τους να μην έχει το θλιβερό τέλος που έχει για τους ήρωες που υποδύονται στην ταινία.
Η αδελφή της Zhou Yu κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Είναι κρυφά ερωτευμένη με το αφεντικό της τον Lin Qi Zheng, που διευθύνει μια μεγάλη εταιρεία.
Κάποια στιγμή οι ήρωές μας συναντώνται. Η Zhou Yu είναι δικηγόρος και εργάζεται σε μια νομική εταιρεία που έρχεται σε συνεργασία με την εταιρεία του Lin Qi Zheng.
Έχουν ξανασυναντηθεί. Αυτή δεν θυμάται πού, αυτός όμως δεν έχει ξεχάσει. Ήταν στο αεροπλάνο, και της έδινε το ένα χαρτομάντιλο μετά το άλλο καθώς είχε πλαντάξει στο κλάμα. Τώρα θα του πει το λόγο που έκλαιγε, μόλις είχε χωρίσει.
Για να κλαίει, μάλλον αυτός την παράτησε.
Αναρωτιόμουνα, αυτή η απόπειρα αυτοκτονίας πώς θα κολλήσει στην οικονομία του έργου; Θα το δούμε στο τέλος της ταινίας.
Τα επεισόδια είναι όμορφα και συγκινητικά. Η ταινία έχει και αρκετές πινελιές χιούμορ.
Και κάτι ακόμη:
Ένα από τα επεισόδια στην ταινία είναι η υπογραφή μιας συμφωνίας. Γίνεται πάνω σε ένα πλοίο. Βλέπουμε δυο σημαίες. Τη μια την αναγνωρίζουν όλοι, είναι η κινέζικη. Την άλλη όμως πόσοι θα την αναγνωρίσουν;
Είναι η ελληνική.


No comments: