Book review, movie criticism

Tuesday, January 18, 2022

Bernard Schmitt, Pacific palisades (1990)

Bernard Schmitt, Pacific palisades (1990)

 


  Μια όμορφη ηθοποιός όταν παίζει σε μια μέτρια ταινία δεν αντιλαμβάνεσαι την ομορφιά της, ενώ όταν παίζει σε μια καλή ταινία και έχει εξαιρετική ερμηνεία αμέσως σου αποκαλύπτεται η ομορφιά της. Ίσως να μη μου φαινόταν τόσο όμορφη η Laura Ramsey αν την είχα πρωτοδεί σε κάποια άλλη ταινία της και όχι στη «Ό,τι θέλει η Λόλα» του μαροκινού σκηνοθέτη Nabil Ayοuch. Τους είδα και τους δυο πακέτο.

  Το ίδιο και η Σοφί Μαρσώ, μου φάνηκε πανέμορφη στην ταινία «Πέρα από τα σύννεφα» του Αντονιόνι. Ανάρτησα για την ταινία στις 5 του Μάρτη το 2020. Σε λίγες μέρες άρχισε η καραντίνα. Καθώς έκλεισαν οι κινηματογράφοι δεν έτρεχα πια πίσω από τις ταινίες πρώτης προβολής, μπορούσα να δω ταινίες της αρεσκείας μου. Έτσι αποφάσισα να δω τη Σοφί Μαρσώ πακέτο, ενδιάμεσα από τις ταινίες σινεφίλ. Κάποιες ταινίες της ήταν καλές, κάποιες μέτριες. Θα ξεχωρίσω τους «Σουάνους», μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μπαλζάκ, το «Firelight» καθώς και το «Οινύχτες μου είναι πιο όμορφες από τις μέρες σας» του συντρόφου της Αντρέι Ζουλάφσκι.

  Τέλειωσε η καραντίνα, έτρεχα να προλάβω τις ταινίες πρώτης προβολής και τις επανεκδόσεις, και η Σοφί Μαρσώ έμεινε στην άκρη. Αποφάσισα τώρα να δω και τις υπόλοιπες ταινίες της που δεν τις είχα δει τότε. Ξεκινώ με το «Pacific Palisades».

  Ο Μπερναντέτ πηγαίνει στην Αμερική για δουλειά. Αυτός που θα την παρελάμβανε είχε ένα ατύχημα με το τροχόσπιτό του, έφτασε αργά στο αεροδρόμιο. Ατυχία.

  Θα την συναντήσει ξανά, χωρίς να ξέρει ότι ήταν αυτή που τον περίμενε άδικα στο αεροδρόμιο, και όχι προτού η Μπερναντέτ περάσει κάποιες περιπέτειες. Ο ένας είναι αδελφή, ο άλλος δεν θέλει να απατήσει τη δικιά του. Αλλά και όταν συναντιώνται, πάλι θα υπάρξουν προβλήματα στη σχέση τους. Βέβαια το happy end είναι δεδομένο.

  Δεν έχω δει χαμηλότερη βαθμολογία σε ταινία, 3,7. Θα την ανεβάσω λιγάκι βάζοντας… Εν τάξει, ένα εφτάρι είναι αρκετό, για χάρη της Σοφί.

  Την ταινία την είδα χωρίς υπότιτλους, αλλά καλύτερα.

  Επί τη ευκαιρία έψαξα και άκουσα ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια των sixties, την «Bernadette» των Four Tops.

 

No comments: