Book review, movie criticism

Thursday, June 29, 2023

Tina Satter, Reality (2023)

Tina Satter, Reality (2023)

 


  Από σήμερα στους κινηματογράφους

  Η Reality Winner έδωσε σε ιστοσελίδα απόρρητο έγγραφο που έλεγε ότι οι ρώσοι χάκαραν διαδικτυακά ιστοσελίδες ή δεν ξέρω τι, σε μια προσπάθεια να ευνοήσουν την εκλογή του Τραμπ. Ο μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ είναι ότι αναβίωνε περίπου το δόγμα Μονρόε, η Αμερική δεν θα κάνει τον χωροφύλακα σε όλο τον κόσμο, κάτι που βέβαια ευνοούσε τους Ρώσους.

  Αντιγράφω από την ιστοσελίδα με το βιογραφικό του:

  «Από το 2017, ύστερα από την απόφαση απόλυσης του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Kόμει, διερευνάται από τη δικαιοσύνη η πιθανή συνεργασία της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ με τη Ρωσική κυβέρνηση, καθώς και αν αυτή σχετίζεται με παρέμβαση της ρωσικής πλευράς στις εκλογές του 2016».

  Η ταινία είναι μεταφορά θεατρικού έργου που με τη σειρά του αποτελεί μεταφορά της ηχογραφημένης ανάκρισης της Winner από πράκτορες του FBI, στο σπίτι που έμενε, κάπου στη Γεωργία.

  Έχουμε συνηθίσει σε διαρροές που βγάζουν στα φόρα τα άπλυτα των αμερικανών.

  Αλλά εμάς πόσο μας ενδιαφέρουν αυτά;

  Πρέπει να αντισταθώ στον πειρασμό να ασχοληθώ πάλι με τα φαρσί. Θυμάμαι που έβλεπα κάτι βίντεο για τη γλώσσα, νόμιζα ότι ήταν φαρσί αλλά τελικά ήταν νταρί. Τα νταρί είναι τα περσικά που μιλάνε στο Αφγανιστάν. Η Reality ήξερε επί πλέον και παστούν, τη γλώσσα που μιλιέται περισσότερο στο Αφγανιστάν.

  Όμως θα συστήσω την ταινία για την εξαιρετική ερμηνεία της Sydney Sweeney.

 

No comments: