Book review, movie criticism

Friday, April 21, 2017

F. Gary Gray, The fate of the furious (Μαχητές των δρόμων, 2017)



F.  Gary Gray, The fate of the furious (Μαχητές των δρόμων, 2017)

  Παίζεται στους κινηματογράφους.
  Το έργο είναι το όγδοο μιας σειράς με το γενικό όνομα «Fast and furious». Είμαι σινεφίλ, αλλά σε στιγμές χαλάρωσης βλέπω τέτοια έργα. Μπορώ να πω ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα του είδους. Η συνταγή είναι βέβαια γνωστή, ράλι ή καταδίωξη με αυτοκίνητα, μπόλικο ξύλο, σφαίρες οπωσδήποτε, και έρωτας, αλλά όχι σεξ. Βέβαια σ’ αυτή τη συνταγή μπορείς να προσθέσεις πάντα καλύτερα υλικά. Το πρώτο ράλι ανάμεσα στον Ντομ και κάποιον άλλο ήταν εντυπωσιακό, καθώς o Ντομ κέρδισε με ένα αυτοκίνητο που ήταν τυλιγμένο στις φλόγες. Ακόμη το πότλατζ με τις καταστροφές αυτοκινήτων ήταν εδώ πιο εντυπωσιακό, όχι για τον αριθμό τους αλλά για τα εντυπωσιακά επεισόδια. Σε ένα από αυτά τα είδαμε να πέφτουν από τα παράθυρα μιας πολυκατοικίας, από μεγάλο ύψος.
  Και δυο λόγια για την πλοκή. Ο Ντομ εκβιάζεται με το γιο του που είναι μωρό να βοηθήσει την «κακιά» Σαρλίζ Θερόν που θέλει να κλέψει και να εκτοξεύσει πυρηνικά, στρεφόμενος ενάντια στους συντρόφους του. Όμως ο εκβιασμός δεν θα λειτουργήσει μέχρι τέλους, και ένας από τους παράγοντες που θα τον εξουδετερώσουν είναι η όμορφη σύντροφός του Michelle Rodriguez.
  Επαναλαμβάνω, δεν είμαι από τους λάτρεις του είδους, αλλά την ταινία την απόλαυσα και μπορώ να υποθέσω ότι οι λάτρεις του είδους θα την λατρέψουν.
  Δεν έπεσα έξω, κοιτάζω τώρα τη βαθμολογία στο IMDb: 7,3.  

No comments: