Book review, movie criticism

Wednesday, August 2, 2017

Greg Mottola, Paul (2011)

Greg Mottola, Paul (2011)


  Πιστεύετε ότι υπάρχουν εξωγήινοι; Οι μαρτυρίες αμφισβητούνται, όπως π.χ. για τον εξωγήινο που επέζησε της πτώσης ενός UFO κάπου στις ΗΠΑ το 1947. Πάνω στην ιστορία η το μύθο για αυτόν τον εξωγήινο γύρισε την ταινία του ο Greg Mottola.
  Οι δυο φίλοι πέφτουν πάνω στον Πολ, τον εξωγήινο που έχει δραπετεύσει από τη βάση όπου τον κρατούσαν. Θα έλθουν οι δικοί του να τον παραλάβουν από ένα ορισμένο σημείο. Όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα, γιατί τον κυνηγούν να τον πιάσουν. Οι δυο φίλοι θα κοιτάξουν να τον βοηθήσουν, όμως και αυτοί είναι μπλεγμένοι σε καταστάσεις. Θα τους παρακολουθήσουμε σε πολλά κωμικά επεισόδια μέχρι να φυγαδευτεί τελικά. Και βέβαια στην παρέα θα προστεθεί και μια γυναίκα, που θα τα φτιάξει με τον ένα νεαρό.
  Άκουσα και μια ατάκα του Πολ που με καθησύχασε. «Εγώ είμαι από το διάστημα κι εσύ είσαι συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. Θα πρέπει να είμαστε κολλητοί».
  Γιατί με καθησύχασε;
  Γιατί κι εγώ είμαι συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας («Το μυστικό των εξωγήινων», ΑΛΔΕ 2015), οπότε αν πέσω πάνω σε ένα εξωγήινο ελπίζω ότι θα γίνουμε φιλαράκια.
 


No comments: