Book review, movie criticism

Thursday, August 10, 2017

Marc Williams, A family man (Ο σύμβουλος, 2016)



Marc Williams, A family man (Ο σύμβουλος, 2016)
 

  Από σήμερα στους κινηματογράφους.
  Το λέω πολλές φορές στους φίλους μου για να το εμπεδώσω και ο ίδιος: δεν μπορείς να έχεις και την πίττα σωστή και το σκύλο χορτάτο.
  Ο Gerard Butler είναι ένας επιτυχημένος κεφαλοκυνηγός (αναζητεί ταλέντα για διάφορες επιχειρήσεις), και μάλιστα αν ανεβάσει το σκορ του θα γίνει ο διευθυντής της εταιρείας. Αν, γιατί υπάρχει και μια αντίζηλος που μπορεί να τον προλάβει.
  Η γυναίκα του η Gretchen Mol δεν εργάζεται, ασχολείται με την ανατροφή των παιδιών.
  Κακό πράγμα να μην εργάζεται η γυναίκα, γιατί καθώς είναι μόνη όλη μέρα στο σπίτι νοιώθει να της λείπει ο άντρας της, και του γκρινιάζει. Όμως ποιος κουβαλάει για το σπίτι; Ποιος δάνεισε τον αδελφό της όταν χρειαζόταν λεφτά;
  Τα πράγματα θα ανατραπούν όταν ο μικρός γιος τους (έχουν και μια πιο μικρή κόρη) παθαίνει λευχαιμία. Θα αμελήσει τη δουλειά του για να βρίσκεται κοντά του στο νοσοκομείο. Και όταν πέφτει σε κώμα και ο γιατρός τους συμβουλεύει να μιλάνε για να ακούει τη φωνή τους, θα τηλεφωνεί στους πελάτες του από το νοσοκομείο, καθισμένος δίπλα στο κρεβάτι του.
  Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα στην ταινία, που θα αναπτυχθεί προς το τέλος της. Αυτό είναι η παροιμία «Κάνε καλό και ρίξε το στο γιαλό». Αποκαλύπτοντας το θέμα αυτό νομίζω ότι μπορεί κανείς να καταλάβει αν το τέλος είναι happy ή unhappy.
  Εξαιρετικός ο Gerard Butler στο ρόλο του, αλλά και η Gretchen Mol. Εξαιρετικός και ο Willem Dafoe («Ο τελευταίος πειρασμός») στον δεύτερο ρόλο του προϊσταμένου του Gerard. Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν την υπόθεση μελό, αλλά εμένα μου αρέσουν τα μελό, αρκεί να είναι καλοπαιγμένα.  

No comments: