Book review, movie criticism

Sunday, December 3, 2017

Philip Martin, Hawking (2004)

Philip Martin, Hawking (2004)


  Αφού είδαμε τη βιογραφική ταινία του James Martin «The theory of everything» είπαμε να δούμε και την βιογραφική τηλεταινία ενός άλλου Martin, του Philip, που ο τίτλος της «Hawking» παραπέμπει άμεσα στον βιογραφούμενο.
  Ενώ η ταινία του James καλύπτει τη ζωή του βιογραφούμενου μέχρι το σήμερα της ταινίας (Ο Θεός στον οποίο δεν πιστεύει να του δίνει χρόνια, όπως του έδινε μέχρι τώρα παρά τις προβλέψεις), η ταινία του Philip καλύπτει ένα μέρος μόνο της ζωής του, τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι και λίγο μετά την απόκτηση του διδακτορικού του, όπου υποστήριξε την θεωρία του big bang, ότι το σύμπαν είχε πράγματι αρχή. Σαν ιντερμέτζο παρεμβάλλονται αποσπάσματα από συνέντευξη που έδωσαν οι Arno Penzias και Robert Wilson, που πρόσφεραν τη δική τους μαρτυρία, καθώς ανακάλυψαν με τον τεράστιο ραδιοδέκτη που έφτιαξαν το 1965 υψηλότερες από το αναμενόμενο θερμοκρασίες, που ερμηνεύονται ως υπολείμματα της πρωταρχικής αυτής έκρηξης.

  Πολλή φυσική στους διαλόγους, οι φυσικοί είναι φυσικό να έχουν απολαύσει περισσότερο την ταινία από εμάς τους απλούς θεατές. 

No comments: