Book review, movie criticism

Thursday, May 31, 2018

Brian Smrz, 24 hours to live (24 ώρες προθεσμία, 2017)


Brian Smrz, 24 hours to live (24 ώρες προθεσμία, 2017)


  Από σήμερα στους κινηματογράφους.
  Πρόκειται για ταινία δράσης, θρίλερ, με το φανταστικό να εισχωρεί σχεδόν από την αρχή της ταινίας.
  Το μοτίβο είναι γνωστό: ο «κακός», εδώ ένας επαγγελματίας δολοφόνος,  εμφανίζει το «καλό» που υπάρχει μέσα του, κάτι που αποβαίνει μοιραίο γι’ αυτόν: δεν σκοτώνει την πράκτορα της ιντερπόλ της οποίας την εκτέλεση του είχαν αναθέσει, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει αυτή. Όμως τον επαναφέρουν στη ζωή, για μόλις 24 ώρες (το φανταστικό που λέγαμε), για να μαρτυρήσει ένα μυστικό που κατάφερε να μάθει.
  Δεν θα το αποκαλύψει. Και θα στραφεί εναντίον τους, ιδιαίτερα όταν μαθαίνει τα σατανικά τους σχέδια, και προπαντός όταν μάθει ότι αυτοί σκότωσαν τη γυναίκα του και το γιο του, και θα κοιτάξει με κάθε τρόπο να προστατεύσει την πράκτορα αυτή από τον επόμενο εκτελεστή.
  Να κάνω μια υπερερμηνεία;
  Η ταινία έχει σαν θέμα ηθικά προβλήματα που συνδέονται με την βιοτεχνολογία, και ιδιαίτερα βέβαια το πρόβλημα της χρησιμοποίησης ανθρώπων σαν πειραματόζωα.
  Όμως όχι. Η ταινία, όπως και όλες οι ταινίες του είδους, είναι για να σου ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Και εμένα μου την ανέβασε πάρα πολύ. Και βέβαια μου άρεσε επίσης πάρα πολύ το απροσδόκητο happy end.
 



No comments: