Book review, movie criticism

Thursday, May 31, 2018

Lorraine Lévy, Knock (Ο γιατρός βλάπτει σοβαρά την υγεία 2017)


Lorraine Lévy, Knock (Ο γιατρός βλάπτει σοβαρά την υγεία 2017)


Από σήμερα στους κινηματογράφους.
 Καταρχάς ο ελληνικός τίτλος: δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο άσχετος. Βέβαια ο πρωτότυπος γαλλικός δεν είναι καθόλου πιασάρικος, παρόλο που θα προκαλούσε ερωτήματα σε σχέση με την αγγλική σημασία της λέξης.
  Που βέβαια δεν έχει καμιά σχέση με το «κτυπώ». Ο Νοκ είναι ένας μαύρος που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο. Μπλέχτηκε με τον υπόκοσμο («έπρεπε να ζήσω», θα απολογηθεί αργότερα), αλλά κάποιες συμπτώσεις τον έκαναν να ξεφύγει και να σπουδάσει γιατρός. Στα σαράντα του θα πάει να αντικαταστήσει τον γιατρό ενός μικρού χωριού, του Saint-Maurice. Και, όπως συμβαίνει στις κωμωδίες, θα κατακτήσει τους κατοίκους μέσα από μια σειρά κωμικά επεισόδια, σε αντίθεση με τον γιατρό που αντικατέστησε.
  Θα υπάρξει και ένα interracial ρομάντζο ανάμεσα στο γιατρό και την υπηρέτρια μιας κακότροπης κυρίας. Πώς θα εξελιχθεί όμως;
  Σε κάθε ταινία που τα επί μέρους επεισόδια βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, πράγμα που συμβαίνει κατά κόρον στις κωμωδίες, πρέπει να υπάρχει και ένα επεισόδιο με το σχετικό σασπένς. Αλλά επειδή η ταινία παίζεται από σήμερα στους κινηματογράφους δεν θα το αποκαλύψω. Αν ήταν παλιά ταινία θα το αποκάλυπτα.

No comments: