Book review, movie criticism

Friday, September 20, 2019

Pawel Maslona, Κρίσεις πανικού (Atak paniki, 2017)


Pawel Maslona, Κρίσεις πανικού (Atak paniki, 2017)


  Από χθες στους κινηματογράφους.
  Comedy, drama, χαρακτηρίζει την ταινία το IMDb. Εγώ θα την χαρακτήριζα καλύτερα horror, πράγμα που εξηγεί και τη χαμηλή βαθμολογία της (6,1). Οι περισσότερες horror ταινίες έχουν πολύ χαμηλή βαθμολογία, υποθέτω γιατί πολλοί δεν αγαπούν ιδιαίτερα το είδος. Εγώ καθόλου.
  Μπα, κρίσεις πανικού δεν βλέπουμε, αλλά και στις επτά ιστορίες, τις οποίες παρακολουθούμε κομματιαστά, η κορύφωσή τους θα μπορούσε να είναι μια υστερική κρίση.
  Σε όλες;
  Όχι, στη μια απ’ αυτές βλέπουμε τον άντρα και τη γυναίκα, η οποία μόλις έχει υπογράψει την αίτησή του για διαζύγιο (τον είχε εγκαταλείψει), να κάνουν ένα αποχαιρετιστήριο σεξ. Όμως η αγωνία, από την πλευρά του άνδρα, ήταν εμφανής, μήπως δεν την έπειθε τελικά. Η φιλενάδα του με την οποία σκοπεύει να παντρευτεί είναι έγκυος, θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα.
  Ιστορίες αγωνίας θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε όλες, μιας αγωνίας που τύφλα να έχει η αγωνία των horror.
  Πρόκειται για μια οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες, παρόμοια δεν έχετε δει και ίσως να μην δείτε, γι’ αυτό ίσως θα άξιζε να τη δείτε. Όμως φροντίστε να είστε σε καλή διάθεση, γιατί μπορεί να σας ρίξει ψυχολογικά.

No comments: