Book review, movie criticism

Thursday, August 6, 2020

Αλέξης Καρδαράς, Φαντασία (2019)

Αλέξης Καρδαράς, Φαντασία (2019)

 

  Και φτάσαμε στη «Φαντασία», την τέταρτη και τελευταία ταινία μυθοπλασίας του φεστιβάλ Ιεράπετρας, μετά την «Εξορία», τη «Βεντέτα» και τη «Για θύμισέ μου».

  Η ιστορία είναι μια ιστορία έρωτα και αντιζηλίας που θα έχει δραματικές συνέπειες. Αντικείμενο του έρωτα των δυο ανδρών είναι η Φωτεινή, η τραγουδίστρια.

  Πριν πεθάνει ο πατέρας της θα φροντίσει να της γνωστοποιηθεί ότι δεν είναι ο πραγματικός της πατέρας. Μετά από χρόνια θα τον ψάξει. Και θα τον βρει. Και η αποκάλυψη θα είναι δραματική.  

  Το στόρι φαίνεται εντελώς προσχηματικό για να δέσουν πάνω του ένα σωρό λαϊκά τραγούδια. Μου θύμισε ταινίες της δεκαετίας του ’60. Σίγουρα η ταινία θα αρέσει πάρα πολύ στους λάτρεις του λαϊκού τραγουδιού, που φαντάζομαι είστε σχεδόν όλοι σας.

  Εγώ να την πω την αμαρτία μου: οι μόνες μουσικές που ακούω είναι η κλασική και τα κρητικά (παίζω και λύρα, σαν μέτριος ερασιτέχνης βέβαια). Όλα τα άλλα είδη, από σπόντα.

Την ταινία μπορείτε να τη δείτε μέχρι το Σάββατο 8 Αυγούστου στις επτά το βράδυ, όπως και όλες άλλωστε, κάνοντας εγγραφή στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ιεράπετρας. Μπείτε στην ιστοσελίδα και δείτε πώς. https://www.festivalierapetra.gr/index.php/el/plirofories/odigies-syndesis-stin-platforma

No comments: