Book review, movie criticism

Thursday, September 19, 2024

Ernst de Geer, Ύπνωσις (Hypnosen, 2023)

 

Ernst de Geer, Ύπνωσις (Hypnosen, 2023)

 


  Από σήμερα στους κινηματογράφους.

  Ο Αντρέ και η Βέρα είναι ζευγάρι. Έχουν επινοήσει μια εφαρμογή που θα βοηθάει τις γυναίκες στα διάφορα γυναικολογικά τους προβλήματα, ιδιαίτερα στις χώρες του τρίτου κόσμου όπου υπάρχουν διάφορα ταμπού σε σχέση με τα γυναικολογικά προβλήματα. Την παρουσιάζουν σε μια έκθεση μαζί με άλλους που παρουσιάζουν δικές τους εφαρμογές. Ένας ειδικός θα τους βοηθήσει να κάνουν όσο γίνεται πιο καλά την παρουσίασή τους στους υποψήφιους επενδυτές.

  Πού κολλάει η ύπνωση.

  Η Βέρα θα καταφύγει στην ύπνωση προκειμένου να κόψει το κάπνισμα. Όμως η ύπνωση αυτή θα της αλλάξει τη συμπεριφορά. Θα παραβιάζει κοινωνικές συμβάσεις. Ένας θα την χαρακτηρίσει ως ψυχωτική.

  Κάνει ότι έχει ένα σκυλάκι τσιχουάουα. Υποκρίνεται ότι το έχει, ξέρει ότι δεν το έχει, όμως δημιουργεί προβλήματα στους γύρω της. Στο τέλος ο Αντρέ θα ξεφύγει και αυτός από τις κοινωνικές συμβάσεις και θα υποκριθεί ότι είναι ένα τσιχουάουα.

  Κωμωδία, δράμα, χαρακτηρίζει την ταινία το IMDb. Δεν είδα να γελάω στην κωμωδία, και σαν δράμα δεν με έπεισε. Τα αστεία που είδα μου φάνηκαν σαχλά. Μπορεί να έχει 6,7 βαθμολογία, όμως εμένα δεν μου άρεσε.

No comments: