Book review, movie criticism

Friday, April 8, 2022

Christian Petzold, Drei leben, Etwas besseres als den Tod (2011)

Christian Petzold, Drei leben, Etwas besseres als den Tod (2011)

 


  Οι τρεις ζωές έχουν να κάνουν με ένα δραπέτη. Για την ακρίβεια, είναι τρεις ιστορίες που συμπλέκονται λίγο πολύ με τον δραπέτη. Έχω δει την πρώτη, το «Κάτι καλύτερο από το θάνατο» του Christian Petzold, που με ενδιέφερε μια και τον βλέπω πακέτο, αλλά θα δω και τις άλλες δυο.

  Αυτή είναι μια νεαρή κοπέλα που δουλεύει καμαριέρα σε ένα ξενοδοχείο. Οι φίλοι της είναι κάτι φρικιά. Δεν μαθαίνουμε γιατί τσακώθηκαν, θα την παρατήσουν στην ερημιά. Αυτός θα την περιμαζέψει. Είναι γιατρός, δουλεύει σε κλινική. Αγαπημένος του διευθυντή. Αργότερα θα μάθουμε ότι τα είχε με την κόρη του, η οποία τον παράτησε.

  Μου αρέσουν οι ιστορίες αγάπης, και αυτή ήταν μια συναρπαστική ερωτική ιστορία. Συγκινητικές οι στιγμές τρυφερότητας ανάμεσά τους.

  Ο άρχοντας και η αλήτισσα.

  Όμως Petzold είναι αυτός, είναι δυνατόν να έχει happy end; Αυτή, λίγο απέχει από τις δυστυχισμένες ηρωίδες των προηγούμενων έργων του.

  Η πρώην του μετανιώνει που τον παράτησε. Αυτή τους βλέπει να χορεύουν. Κάνει μια εκρηκτική σκηνή ζήλειας, καρφώνει το αναμμένο τσιγάρο στην πλάτη της. Αργότερα αυτός θα την παρατηρήσει γι’ αυτή της τη συμπεριφορά. Αυτή θα καρφώσει το αναμμένο τσιγάρο στο μπράτσο της.

  Αυτός και η πρώην που τώρα έγινε πάλι νυν κατευθύνονται ανέμελοι μέσα στο αυτοκίνητό τους προς το Βερολίνο, όπου θα συνεχίσουν τις σπουδές τους. Αυτή, βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον δραπέτη, που λες και είναι ο Φρανκεστάιν (όχι ο τζούνιορ, ο άλλος). Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το τι την περιμένει.

  Πολύ ωραία ηθοποιός η Luna Mijović, επαινέθηκε για την ερμηνεία της στην ταινία. 

Η προηγούμενη ανάρτηση ήταν για την ταινία του "Jerichow

 

No comments: