Book review, movie criticism

Thursday, April 7, 2022

Joe Carnahan, copshop (2021)

Joe Carnahan, copshop (2021)

 


  Από σήμερα στους κινηματογράφους.

  Αστυνομική ταινία, είπα να τη δω μια και παίζεται πρώτη προβολή. Μπορεί η κωμωδία να είναι στην κορυφή των προτιμήσεών μου, όμως μια σαχλοκωμωδία με ξενερώνει κανονικά, ενώ ακόμη και την πιο μέτρια αστυνομική ταινία θα τη δω ευχάριστα.

  Για να ξεφύγει από τον επαγγελματία δολοφόνο επιτίθεται σε μια αστυνομικίνα μόνο και μόνο για να τον συλλάβει και να τον κλείσει μέσα. Έλα όμως που και ο διώκτης του, επαγγελματίας δολοφόνος, θα κλειστεί μέσα, και μάλιστα στο απέναντι κελί;

  Στην ιστορία θα μπλεχτεί και η αστυνομικίνα, που παραλίγο να το πληρώσει με τη ζωή της. Δεν θα αποφύγει όμως τον τραυματισμό.

  Το άλλο πια είναι συνηθισμένο στα αστυνομικά έργα, η διαφθορά κάποιων αστυνομικών. Ο διεφθαρμένος θα σκορπίσει το θάνατο, γεμίζοντας πτώματα το αστυνομικό τμήμα.

  Τελικά μου άρεσε η ταινία;

  Ναι, είχε αδιάπτωτο σασπένς, την παρακολούθησα με ενδιαφέρον. Το τέλος όμως με ξενέρωσε. Ενώ η αφηγηματική αναμονή δείχνει ότι αυτός είναι ο καλός-κακός (σχεδόν πάντα υπάρχουν τέτοιοι στα αστυνομικά έργα), στο τέλος αποδεικνύεται ότι είναι ο άλλος.

 

No comments: