Book review, movie criticism

Monday, October 26, 2009

Σαν σήμερα πέθανε ο Καζαντζάκης, πριν 52 χρόνια

Σήμερα έχουμε 26 Οκτωβρίου. Χρόνια πολλά στις Δήμητρες και στους Δημήτρηδες.
Σήμερα έχουμε 26 Οκτωβρίου. Κλείνω 28 χρόνια στην εκπαίδευση. Έχω και 2,5 στρατό και 2,5 σε φροντιστήρια, αναγνωρισμένα, δηλαδή πληρωμένα. Θεού θέλοντος σε δυο χρονάκια θα είμαι συνταξιούχος. Θα κάνω τότε περισσότερες αναρτήσεις. Αν δεν μας βρει κανένα ατύχημα, οι μηχανές είναι επικίνδυνες, αλλά δεν σκοπεύω να εγκαταλείψω την τετρακοσάρα Χόντα μου, honda steed, easy rider. Όσοι οδηγούν μηχανή με καταλαβαίνουν, είναι πολύ βολική η άτιμη, ειδικά στα μποτιλιαρίσματα και στο πάρκιν. Δεν είμαι εθισμένος, βαριέμαι την οδήγηση όσο τίποτε άλλο, αλλά και η ευκολία ευκολία, αυτό να λέγεται.
Σήμερα είναι 26 Οκτωβρίου. Σαν σήμερα, πριν 52 χρόνια, σε ηλικία 74 χρονών, πέθανε ο Καζαντζάκης. Γι αυτό άλλωστε κάνω και την ανάρτηση. Να είναι καλά ο Γιώργος Αεράκης που μας θύμισε την επέτειο στο facebook. Δεν θα παραθέσω το κείμενό του, αλλά τους σχετικούς συνδέσμους που μας δίνει
Πλήρης βιογραφία
Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στην Μυρτιά (Βαρβάρους) Κρήτης
Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη με παραρτήματα σε δεκάδες χώρες
στο Facebook
Βiography in English

Έχω γράψει κι εγώ για τον Καζαντζάκη, πώς θα ήταν δυνατόν να μην έχω γράψει, να μην ψάχνω όμως τώρα τους συνδέσμους, ό,τι έχω γράψει βρίσκεται στην ιστοσελίδα μου.

No comments: