Book review, movie criticism

Friday, December 13, 2013

Πωλείται αδελφή



Πωλείται αδελφή

  Την ιστορία μου την αφηγήθηκε μόλις τώρα φίλη αγαπημένη, κατά προτροπή της κόρης της. Πρωταγωνιστής ένας συμμαθητής της. Άσος στα μαθηματικά. Δώδεκα χρονών και κάτι.
  Λείπουν οι γονείς του και είναι μόνος με τη δίχρονη αδελφή του. Παίρνει μια φωτογραφική μηχανή και την φωτογραφίζει. Στη συνέχεια αναρτά τη φωτογραφία της σε ένα σάιτ όπου γίνονται αγοραπωλησίες με τίτλο: «Πωλείται αδελφή». Ο λόγος; Ξυπνάει το βράδυ και κλαίει και δεν τον αφήνει να κοιμηθεί. Επίσης κοστίζει πολύ, γιατί πίνει ένα πολύ ακριβό γάλα, και η μητέρα τους όλο και της αγοράζει πράγματα. Αλλά παρόλα αυτά είναι αξιαγάπητη. Την πουλάει μόνο ένα ευρώ, τιμή διαπραγματεύσιμη.
  Πώς μαθεύτηκε η ιστορία.
  Ένας συμμαθητής τους πωλούσε στο ίδιο σάιτ το κινητό του και είδε την αγγελία με τη φωτογραφία. Το κοριτσάκι το γνώριζε. Πήρε λοιπόν τηλέφωνο το συμμαθητή του και τον ρώτησε, όχι αν κατάφερε να την πουλήσει αλλά αν το πήραν χαμπάρι οι γονείς του.
  Το πήραν.
  Γυρνώντας σπίτι κάθισαν στον υπολογιστή και είδαν την αγγελία. Είχε ξεχάσει να αλλάξει σελίδα στον browser. Φυσικά έγιναν έξω φρενών. Για τιμωρία κοιμήθηκε νηστικός και του απαγόρευσαν στο εξής να μένει μόνος με την αδελφή του.
  Ο συμμαθητής δεν το κράτησε μυστικό, ποιος κρατάει μυστικά σήμερα, σε λίγο το ήξερε όλη η τάξη.
  Ναι, έχω ακούσει για μανάδες που πουλάνε τα μωρά τους – πριν λίγες βδομάδες μια τέτοια ιστορία αναστάτωσε τα media- αλλά αδελφός να πουλάει την αδελφή, πρώτη φορά.

No comments: