Book review, movie criticism

Thursday, November 23, 2017

Eran Creevy, Collide (Χωρίς διέξοδο, 2016)

Eran Creevy, Collide (Χωρίς διέξοδο, 2016)


  Από σήμερα στους κινηματογράφους.
  Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας άνδρας που αγαπάει μια γυναίκας; Θα μου πείτε, να σκοτώσει τον σύζυγο (είχαμε ένα τέτοιο δράμα πριν λίγες βδομάδες στην πατρίδα μου) ή τον αντεραστή.
  Εύκολο. Παραμονεύεις και μπαμ.
  Το δύσκολο είναι αυτό που έκανε ο Nicholas Hoult (τον είδαμε πρόσφατα στον «Επαναστάτη στη σίκαλη»). Για να εξοικονομήσει τα χρήματα για τη μεταμόσχευση νεφρού που ήταν ανάγκη να κάνει η αγαπημένη του Felicity Jones (Την είδαμε και αυτή στη βιογραφική ταινία για τον Στίβεν Χόκινκ «Η θεωρία των πάντων») θα κλέψει ένα φορτηγό με ναρκωτικά, βάζοντας κυριολεκτικά το κεφάλι του στο ντρουβά (έτσι τον λέμε στην Κρήτη, εσείς τον λέτε ντορβά, το βρήκα τώρα στη βικιπαίδεια). Και θα ακολουθήσουν πολλά συγκλονιστικά επεισόδια, καταδιώξεις, πιστολίδι, με ένα εντυπωσιακό εφέ απροσδόκητου στο τέλος, που θα συγκινήσει τους λάτρεις του είδους.
  Εξαιρετικές ερμηνείες, ιδιαίτερα από τα ιερά τέρατα Antony Hopkins (τι φοβερές οι ατάκες που πετάει!) και του Ben Kingsley.
  Πολύ μου άρεσε αυτή η ταινία, ένας συνδυασμός love story, χωρίς το δραματικό τέλος της γνωστής (σε μας τους παλιούς τουλάχιστον) ταινίας, και περιπέτειας.


No comments: