Book review, movie criticism

Wednesday, November 8, 2017

Wilson Chin, Lan Kuai Fong 3 (2013)

Wilson Chin, Lan Kuai Fong 3 (2013)


  Πρέπει κατά καιρούς να ακούω κινέζικα για να μην τα ξεχάσω ολότελα. Έτσι, πριν τελειώσω με τους ιρανούς και ασχοληθώ με τους κινέζους, βλέπω σκόρπια κινέζικα έργα, όχι σινεφίλ, μεσονύχτιες ώρες, για χαλάρωση.
  Πρέπει να είχε επιτυχία το πρώτο Lan Kuai Fong για να ακολουθήσουν άλλα δύο.
  Το Lan Kuai Fong είναι η περιοχή με τη νυχτερινή ζωή στο Χονγκ Κονγκ. Στο τρίτο αυτό sequel παρακολουθούμε τη ζωή τεσσάρων κοριτσιών και τις ερωτικές τους περιπέτειες. Έλεγα να κάνω μια συνολική ανάρτηση και για τα τρία, αλλά το βλέπω μάλλον χλωμό. Έχουν περάσει ήδη πέντε μέρες από τότε που είδα την ταινία και την έχω μισοξεχάσει, γι’ αυτό είπα να αναρτήσω. Τώρα γράφω για κάθε ταινία που βλέπω, έστω και λίγα πράγματα, και όχι πια δυο γραμμές για αυτές που δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα στο αρχείο μου tenies pou ida ke den egrapsa gi aftes. Την υπόθεση του έργου μπορεί πάντα να τη διαβάσει κάποιος στον σύνδεσμο που παραθέτω.
  Αυτό που θυμάμαι είναι η χαριτωμένη ερωτική ιστορία της ασχημούλας με τον ντροπαλό διδάκτορα, πώς τα φτιάχνουν, και πώς στεριώνει μια σχέση για την οποία η ασχημούλα δεν πίστευε ότι ήταν για παραπέρα από μια βραδιά. Έτσι το πρωί φεύγει πριν αυτός ξυπνήσει. Φαντάζεστε την έκπληξή της όταν τον βλέπει να την περιμένει στον παιδικό σταθμό που εργάζεται. Μα πώς την ανακάλυψε; Υπάρχουν τόσα πολλά. Ναι, της λέει, 35 (αν θυμάμαι καλά), αλλά είμαι τυχερός που σε πέτυχα στο 13ο.

  Το δεύτερο που θυμάμαι είναι ότι τα περισσότερα επεισόδια διαδραματίζονται σε ένα κλαμπ, με τη χορευτική μουσική να καλύπτει σαν μουσική υπόκρουση το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας. Σου δημιουργεί πραγματικά την αίσθηση ότι βρίσκεσαι και εσύ εκεί, και φαντάζομαι αυτό θα συμβαίνει και στις προηγούμενες ταινίες, που λέω να τις δω κι αυτές, μια και μου αρέσει να βλέπω πράγματα πακέτο. 

No comments: