Book review, movie criticism

Thursday, June 13, 2019

Olivia Wilde, (Booksmart, 2019)


Olivia Wilde, (Booksmart, 2019)

  Από σήμερα στους κινηματογράφους.
  Νεανική κωμωδία, στο μοτίβο «εκείνη και εκείνη» («Θέλμα και Λουίζ») είναι η ταινία της Ολίβια Ουάιλντ. Δυο νεαρές κοπέλες είναι οι κεντρικοί χαρακτήρες. Έχουν μόλις τελειώσει το κολέγιο, αύριο είναι η τελετή λήξης με την παράδοση των πτυχίων. Πώς θα περάσουν τη βραδιά τους; Όλο το χρόνο ήταν ριγμένες στο διάβασμα με αποτέλεσμα να είναι άριστες μαθήτριες, όμως και συμμαθητές τους και συμμαθήτριές τους που δεν παρέλειπαν τη διασκέδαση ήταν ιδιαίτερα καλοί στα μαθήματά τους, ώστε να γίνουν δεκτοί σε καλά πανεπιστήμια. Μήπως κάναμε λάθος; Μήπως δεν ισχύει παντού και πάντα η παροιμία «Δεν μπορείς να έχεις και την πίττα σωστή και το σκύλο χορτάτο», και θα μπορούσαμε να περάσουμε εξίσου όμορφα τη χρονιά μας διασκεδάζοντας παράλληλα;
  Αποφασίζουν να ξεδώσουν αυτή την τελευταία βραδιά. Σε ποιο από τα πάρτι που διοργανώνουν οι συμμαθητές τους να πάνε; Μα στου Νικ, με τον οποίο η Kaitlyn είναι τσιμπημένη. Ξεγελούν τους γονείς της Kaitlyn ότι θα μείνει το βράδυ στο σπίτι της χοντρούλας της Beanie και φεύγουν τρέχοντας από το σπίτι. Όμως ποια είναι η διεύθυνση του Νικ; Θα τη βρουν στο δρόμο ρωτώντας στο κινητό συμμαθητές τους.
  Και οι δυο σειρήνες ξεκινάνε μια οδύσσεια να βρουν τον Οδυσσέα, χωρίς να ξέρουν κατά πού πέφτει η Ιθάκη. Θα τους τύχουν πολλά απρόοπτα μέχρι να το καταφέρουν, ανάμεσα στα οποία είναι η συνάντηση με τον διευθυντή του σχολείου και μια καθηγήτριά τους. Αλλά και στο πάρτι στο οποίο θα φτάσουν τελικά θα τους συμβούν διάφορα, όμως άξιζε τον κόπο.
  Και σίγουρα αξίζει τον κόπο να τη δείτε, εσείς οι τινέιτζερ.   

No comments: