Book review, movie criticism

Thursday, September 21, 2017

Noémie Saglio, Μαμά ή γιαγιά (Telle mère, telle fille, Baby Bump(s), 2017)

Noémie Saglio, Μαμά ή γιαγιά (Telle mère, telle fille, Baby Bump(s), 2017)


  Από σήμερα στους κινηματογράφους.
  Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα λέμε εμείς, στον γαλλικό τίτλο της ταινίας όμως παραλήφθηκε το αρσενικό σκέλος.
  Η Ζιλιέτ Μπινός είναι χωρισμένη και μένει με την κόρη της και τον γαμπρό της. Γιατί χώρισε; Δεν άντεχε τις μεγάλες απουσίες του άντρα της, που ως αρχιμουσικός ταξίδευε συνεχώς (τον είδαμε να διευθύνει σε πρόβα την αγαπημένη μου «Συμφωνία του Νέου Κόσμου»). Ούτε αυτός ήθελε τον χωρισμό. Όμως πρέπει να προσποιηθούν τους παντρεμένους για χατίρι της κόρης τους, όταν θα συναντήσουν τα πεθερικά της. Δεν ήθελε να μάθουν ότι έχει χωρισμένους γονείς. Φεύγοντας από το σπίτι το κάνουν στο αμάξι. Κατά βάθος αγαπιούνται.
  Πριν καλά καλά μάθει η κόρη της ότι είναι έγκυος μαθαίνει και η μητέρα ότι είναι και αυτή έγκυος. Όταν το μαθαίνει η κόρη γίνεται έξαλλη. Δεν πιστεύει να το κρατήσει!
  Και παρακολουθούμε αρκετά κωμικά επεισόδια, με την Ζιλιέτ Μπινός να είναι εδώ πραγματική κωμικός, και όχι όπως στην τάχαμου κωμωδία που είδαμε πρόσφατα, την «Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ».

  Το μοτίβο του χωρισμένου ζευγαριού που ξανασμίγει το είδαμε πρόσφατα και στην ταινία «Ο γιατρός έχει τρεχάματα», καθώς και στην ταινία του Gennaro Nunciante, Sole a Catinelle.  

No comments: