Book review, movie criticism

Wednesday, September 27, 2017

Tommy Wirkola, What happened to Monday (2017)

Tommy Wirkola, What happened to Monday (2017)


  Από σήμερα, τελικά, στους κινηματογράφους. 
  Ευφάνταστο το σενάριο του «Τι συνέβη στη Δευτέρα» του Tommy Wirkola.
  Η πλοκή τοποθετείται στο μέλλον, με τη γη να απειλείται από λιμό εξαιτίας του υπερπληθυσμού, κάτι που αν συμβεί πραγματικά θα κάνει τον Μάλθους να τρίβει τα χέρια του στον ουρανό, από ικανοποίηση που το είχε προβλέψει. Η πολιτική του ενός παιδιού, που ισχύει σήμερα στην Κίνα, ισχύει παγκόσμια. Μια επιχειρηματίας αναλαμβάνει να δώσει μια ανθρωπιστική διέξοδο στο πρόβλημα. Αν μια οικογένεια κάνει και άλλα παιδιά, αυτά θα τοποθετηθούνε σε ένα μικρό θάλαμο και θα υποστούνε κρυο-κάτι, δηλαδή θα παγώσουν, για να ξεπαγώσουν κάποτε στο μέλλον, όταν η κατάσταση στον πλανήτη μας θα έχει βελτιωθεί. Ένας πατέρας όμως δεν θέλει να δώσει τις 7 κόρες του, τις κρύβει. Καθώς μπορεί να έχει μόνο μια ταυτότητα για την κόρη του, κάτι σαν βραχιόλι με ηλεκτρονικά δεδομένα, βγαίνουν από μία κάθε μέρα την εβδομάδα και παίρνουν και το όνομά της. Η πρωτότοκη, η Monday, βγαίνει τη Δευτέρα.
  Κάποια στιγμή όμως εξαφανίζεται. Τι της έχει συμβεί; Και το ερώτημα γίνεται πιο πιεστικό, όταν θα αρχίσουν να τις καταδιώκουν. Τελικά η επιχειρηματίας κάτι κρύβει, κάτι παράνομο.

  Ταινία δράσης, με άφθονες σκηνές σύγκρουσης και καταδίωξης που ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Και βέβαια ένα ρομάντζο που θα δούμε στο τέλος ικανοποιεί πλήρως τον θεατή. 

No comments: