Book review, movie criticism

Tuesday, October 23, 2018

Andrey Kavun, Detyam do 16 (Детям до 16, Για παιδιά μέχρι 16, 2010)


Andrey Kavun, Detyam do 16 (Детям до 16, Για παιδιά μέχρι 16, 2010)


  Ο Κίριλ είναι ερωτευμένος με την Dasha, όμως είναι αρκετά συνεσταλμένος για να της το δείξει. Ο φίλος του ο Μαξ όμως, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι ο Κίριλ είναι ερωτευμένος μαζί της, της την πέφτει. Αυτή ανταποκρίνεται. Και ο Κίριλ, απελπισμένος, την πέφτει στη φίλη της τη Λεία, η οποία τον έχει ερωτευθεί.
  Η σχέση της Dasha με τον Max δεν πάει καλά. Ο Κίριλ παραμονεύει. Τη βλέπει να βγαίνει τρέχοντας από το σπίτι ενώ ο Μαξ προσπαθεί να τη συγκρατήσει. Ο Κίριλ υποκρίνεται ότι ήταν περαστικός. Μπαίνει στο αυτοκίνητό του κλαίγοντας. Της φέρεται πολύ άσχημα, του λέει. Ανάμεσα στα άλλα είναι και ζηλιάρης, τους ζηλεύει όλους, τον ζηλεύει κι αυτόν. Μα γιατί; Εσένα αγαπούσα, του λέει, αλλά δεν είδα να ενδιαφέρεσαι για μένα, και έτσι υποχώρησα στο φλερτ του Μαξ.
  Προσπαθεί να τη φιλήσει. Αυτή αποφεύγει το φιλί του και του λέει να την πάει σπίτι.
  Η συνέχεια εξελίσσεται γρήγορα. Τα φτιάχνουν. Και μετά τους βλέπουμε παντρεμένους με παιδί.
  Πανέμορφη, αλλά δεν τον έλκει πια. «Ναι, όμορφη, αλλά σαν πεθαμένη πριγκίπισσα», λέει στη Λεία με την οποία ξαναέρχεται σε σχέση. Θέλει να τη σταθεροποιήσει, θα μιλήσει στη Dasha. H Λεία, που είχε πληγωθεί θανάσιμα από το χωρισμό αυτό, του λέει ότι δεν είναι ικανός να αγαπήσει. Δυο μήνες να μείνουν μαζί και θα αρχίσει να σκέφτεται τη Dasha. Όχι, θα της μιλήσει, τη διαβεβαιώνει.
  Η Dasha που έχει δει στο λάπτοπ του τη φωτογραφία της Λεία καταλαβαίνει. Όμως δεν μιλάει. Και στο τέλος της ταινίας, όταν ο Κίριλ σταματάει το αμάξι λέγοντας ότι θέλει να της μιλήσει, τον αφοπλίζει με το χαμόγελό της. -Θέλω να με μάθεις να οδηγώ.
  Καιρός να ωριμάσει.
  Την καθίζει στο τιμόνι και κάθεται δίπλα της. Ρυθμίζουν το gps, κατευθύνονται προς τη λεωφόρο Λένινγκραντ.
  Πολύ ωραία ταινία, και πολύ ωραία κοπέλα η Λιάνκα Γκριού, έψαξα από περιέργεια το βιογραφικό της. Συγκινητικό. Όλα για το παιδί της. Δυόμισι χρονών και δεν είχε μιλήσει. Αρνήθηκε να το ταΐσει με τα χάπια των Ρώσων γιατρών, μετακόμισε με τον άντρα της στην Αμερική, αφήνοντας πίσω το διαμέρισμα και πουλώντας τα αυτοκίνητά τους. Σε δυο μήνες από τότε που άρχισε η θεραπεία ο γιος της είπε την πρώτη του λέξη.
 Της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και στο Χόλυγουντ.

No comments: