Book review, movie criticism

Thursday, October 11, 2018

Rodrigo Cortés, Down a dark hall (Σκοτεινός διάδρομος, 2018)


Rodrigo Cortés, Down a dark hall (Σκοτεινός διάδρομος, 2018)


  Από σήμερα στους κινηματογράφους.
  Το σκοτεινό χωλ βρίσκεται σε ένα οίκημα-εκπαιδευτήριο. Το εκπαιδευτήριο αυτό όμως δεν είναι σαν τα άλλα. Στην πραγματικότητα είναι ένα εκπαιδευτήριο για απροσάρμοστα κορίτσια με παραβατική συμπεριφορά, που αντί να τα στείλουν στη φυλακή ή στο αναμορφωτήριο τα στέλνουν εδώ.
  Έτσι καταλήγει και η Κιτ σ’ αυτό το σχολείο στο οποίο διευθύντρια είναι η Ούμα Θέρμαν. Την επόμενη μέρα θα έλθουν άλλες τέσσερις κοπέλες. Η καθηγήτρια λογοτεχνίας, η ζωγράφος, ο μαθηματικός και ο μουσικός θα είναι οι εκπαιδευτές τους.
  Εκτός από μία που είναι εντελώς ατίθαση, όλες οι άλλες έχουν να επιδείξουν μια ικανότητα σε ένα τομέα. Της Κιτ είναι η μουσική.
  Οι ικανότητές τους όμως αυτές εξελίσσονται με καταπληκτική ταχύτητα. Και ξαφνικά ανακαλύπτεται ότι πίσω από τις ικανότητές τους αυτές κρύβεται ένας ζωγράφος, ένας μουσικός, μια ποιήτρια και ένας μαθηματικός που πέθαναν νωρίς, φοβερά ταλαντούχοι που όμως πέθαναν νωρίς.
  Πώς θα αντιδράσουν οι κοπέλες;
  To drama και το fantasy τα καταπίνει το horror. Σε ένα κρεσέντο προς το τέλος θα δούμε φρικιαστικές εικόνες. Η μουσική σε όλη την ταινία παίζει ξεχωριστό ρόλο, αν και αυτό συμβαίνει λίγο πολύ σε όλα τα horror.
  Αξίζει να τη δείτε, ιδιαίτερα όσοι αγαπάτε το είδος.

No comments: