Book review, movie criticism

Saturday, December 31, 2022

Chen Kengran 陳鏗然 and Shang Guanwu 尚冠武, Woman Warrior of the Wild River 6: Rumble at Deerhorn Gully 荒江女俠 第六集 (1930)

Chen Kengran 陳鏗然 and Shang Guanwu 尚冠,  Woman Warrior of the Wild River 6: Rumble at Deerhorn Gully 荒江女俠 第六集 (1930)

 


 

 

  Οι ταινίες πολεμικών τεχνών ήσαν τόσο δημοφιλείς την δεκαετία του ’20 ώστε γυρίζονταν και σε sequel. Η έκτη ταινία της «Γυναίκας-πολεμιστή στον άγριο ποταμό» έχει τίτλο «Ταραχή στη χαράδρα του ελαφοκέρατου».

  Δεν έχει σωθεί ολόκληρη η ταινία, μόνο 75 λεπτά, αλλά είναι από τις πιο χαρακτηριστικές πολεμικών τεχνών.

  Βλέπουμε τρία επεισόδια. Στο πρώτο μια ομάδα ανδρών από ένα αρχοντόσπιτο βρίσκονται στη χαράδρα. Κωμική φιγούρα ανάμεσά τους ο χοντρούλης. Του επιτίθεται ένα φτερωτό τέρας. Όμως έρχεται ένα άλλο πτηνό και τον σώζει. Το πτηνό αυτό θα τραυματιστεί βαθιά, όμως θα το περιποιηθεί ο αδελφός της γυναίκας-πολεμιστή.

  Στο δεύτερο επεισόδιο η γυναίκα-πολεμιστής και ο αδελφός της θα βρουν το μικρό παιδί της οικογένειας, που έχει χαθεί στο βουνό.

  Στο τρίτο επεισόδιο, το πιο επεισοδιακό, θα δεσμευτούν να εξολοθρεύσουν τους ληστές που δρουν στη χαράδρα. Θα πάνε σε ένα ναό που όμως συνεργάζεται με τους ληστές, θα προδοθεί ο προορισμός τους από έναν υπηρέτη του αρχοντόσπιτου, θα τους παγιδεύσουν αλλά θα ξεφύγουν και θα εξοντώσουν τους ληστές.

  Είναι λυπηρό που τόσες πολλές ταινίες από τα πρώτα βήματα του κινέζικου κινηματογράφου χάθηκαν. Όμως σώθηκαν κάποιες για να πάρουμε μια εικόνα των ταινιών εκείνης της εποχής. Εδώ υπάρχει ένας σύνδεσμος με όλες τις κινέζικες ταινίες και εδώ ένας σύνδεσμος με τις ταινίες που χάθηκαν.  

 

No comments: