Book review, movie criticism

Sunday, January 1, 2023

Zhang Huimin, Woman warrior white rose, (女俠白玫瑰 1929)

Zhang Huimin, Woman warrior white rose, (女俠白玫瑰 1929)

 


  Έχουν σωθεί μόνο 27 λεπτά από την ταινία, η οποία όμως μας δίνει μια πλήρη ιστορία. Να υπήρχαν στη συνέχεια άλλα επεισόδια με το Άσπρο Ρόδο, τη γυναίκα πολεμιστή; Το πιο πιθανόν. 

  Η Bai Suying, ταλαντούχα αθλήτρια, κερδίζει τη στολή της ηρωίδας σε μια επίδειξη της γυμναστικής ακαδημίας όπου φοιτάει. Στη συνέχεια τη βλέπουμε να διαπρέπει στην τοξοβολία και στην ξιφομαχία. Κάποιους κακούς θα τους ρίξει κάτω από τη γέφυρα.

  Παίρνει ένα γράμμα από τον πατέρα της. Ένας αρχιληστής διεκδικεί τα βοσκοτόπια τους και ετοιμάζεται να τα πουλήσει σε ξένους. Ντύνεται τη στολή, φοράει ένα πλατύγυρο καπέλο και βάζει και μουστάκι. Μοιάζει με Ζορό. Μαζί με τον Wu Zhiyan, έναν πολεμιστή που θα συναντήσει στο δρόμο, θα τρέξει να βοηθήσει τον πατέρα της. Θα δείξει τις ικανότητές της ξιφομαχώντας με τους ακολούθους του και έτσι θα αναγνωριστεί σαν αρχηγός της αποστολής που θα πάει να συλλάβει τους καταπατητές.

  Θα τους συλλάβει, και θα τους δέσει πίσω από ένα άλογο το οποίο στη συνέχεια θα αμοληθεί ελεύθερο. Το άλογο τρέχει, και πίσω του τρέχουν οι καταπατητές για να μην παρασυρθούν.

  Εξαιρετική η Wu Suxin στο ρόλο της Bai Suying.

  Την ταινία μπορείτε να τη δείτε πατώντας τον σύνδεσμο στον τίτλο, καθώς και κάποιες άλλες της εποχής.

 

No comments: