Book review, movie criticism

Wednesday, June 6, 2018

John Francis Daley, Jonathan Goldstein, Game night (2018)




  Παίζεται ακόμη στους κινηματογράφους.
  Η ταινία χαρακτηρίζεται από το IMDb comedy, crime, mystery.
  Εγώ, φαν της κωμωδίας, το είδα με δυσπιστία. Μου έχει τύχει να δω μια ταινία που χαρακτηρίζεται κωμωδία και κωμωδία να μην είναι, τουλάχιστον όπως την καταλαβαίνω εγώ, καθώς έχω σαν αποφασιστικό κριτήριο το πόσο γελάω. Αλλά αυτή τη φορά ήταν όντως κωμωδία. Μια απολαυστικότατη κωμωδία, με απανωτά εφέ του απροσδόκητου.
  Τρία ζευγάρια συνηθίζουν να παίζουν διάφορα παιχνίδια στο σπίτι του ενός. Το ζευγάρι αυτό έχει πρόβλημα, δεν μπορούν να κάνουν παιδί. Φταίει το άγχος του άντρα, λέει η γιατρός. Πού να οφείλεται άραγε; Μα στον επιτυχημένο αδελφό του, που πάντα τον κέρδιζε στα παιχνίδια τους, πάντα ήταν ο καλύτερος.
  Αυτός ο επιτυχημένος αδελφός καταφτάνει κάποτε σπίτι τους, συμμετέχει στο παιχνίδι, και τους προτείνει το επόμενο να γίνει στο σπίτι του.
  Και το παιχνίδι;
  Ένας απ’ αυτούς θα απαχθεί και οι άλλοι θα πρέπει να τον βρουν. Όποιος τον βρει θα πάρει το έπαθλο, που δεν είναι άλλο από το αυτοκίνητό του. Μεγάλο δέλεαρ, όλοι θα συμμετάσχουν ενθουσιασμένοι.
  Μόνο που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περίμεναν γιατί οι πραγματικοί απαγωγείς μπαίνουν στη μέση και τους χαλάνε το παιχνίδι.
  Πάρα πολύ μου άρεσε.

No comments: