Book review, movie criticism

Thursday, June 21, 2018

Gary Ross, Ocean’s eight (Η συμμορία των οκτώ 2018)


Gary Ross, Oceans eight (Η συμμορία των οκτώ 2018)


  Από σήμερα στους κινηματογράφους.
  Απολαυστική κωμωδία δράσης, με οκτώ γυναίκες, όλες περισσότερο ή λιγότερο ιερά τέρατα του Χόλιγουντ (Ξέρω την Σάντρα Μπούλοκ, την Cate Blanchett, την Ριχάνα και την Helena Bonham Carter. Ελπίζω να μη βρεθεί καμιά να καραφλιάσει που δεν ξέρω άλλη, όπως κάποια που καράφλιασε γιατί σε μια ανάρτησή μου δεν ανέφερα τον Gary Oldman, τον οποίο απλά δεν ήξερα τότε. Τον θαύμασα βέβαια κατόπιν στην «Πιο σκοτεινή ώρα». Συμπληρώνω τρεις μέρες αργότερα. Βλέποντας την ταινία είχα σκεφτεί «Βρε αυτή κάπου την ξέρω, κάπου την ξέρω…». Είχα δει την ταινία «Please stand by» (2017) αλλά δεν έκανα ανάρτηση μήπως και προβληθεί στην Ελλάδα και να αναρτήσω τότε. Είδα και αποείδα, μάλλον, είπα, δεν πρόκειται, και αποφάσισα να αναρτήσω. Και διαβάζοντας την κριτική μου είδα το όνομα και θυμήθηκα ποια ήταν: η Dakota Fanning).
  Η Σάντρα Μπούλοκ μόλις έχει αποφυλακισθεί. Ναι, τώρα έχει γίνει καλό παιδί, έτσι λέει δακρύβρεχτη σε κάποιον της φυλακής πριν αποφυλακισθεί. Και μόλις βγαίνει οργανώνει με άλλες επτά γυναίκες τη μεγάλη επιχείρηση, να κλέψουν από μια γκαλά κοσμημάτων ένα πανάκριβο κόσμημα.
  Και θα παρακολουθήσουμε πολλά συναρπαστικά, χιουμοριστικά και απρόοπτα επεισόδια. Και βέβαια έχουμε και δυο μεγάλες εκπλήξεις στο τέλος.
  Θα κάνω μισό σπόιλερ, θα πω τη μια: Ταυτόχρονα η Σάντρα Μπούλοκ παίρνει μια εκδίκηση.
  Συνήθως πιάνονται αυτοί που κάνουν ληστείες και κλοπές. Όχι όμως σε αυτή την ταινία. Τα αισθήματα του κόσμου είναι με τα φτωχαδάκια, όχι με τους πάμπλουτους που φοράνε πανάκριβα κοσμήματα. Ε, ας τους κλέβουν και κάποια καμιά φορά, δε χάλασε ο κόσμος. Το λέω για να μη νομίσει κανείς ότι αυτή είναι η δεύτερη έκπληξη.  

No comments: