Book review, movie criticism

Thursday, October 15, 2020

Toby Genkel, Xavier Giacometti, Γιακαρί (Yakari, 2020)

Toby Genkel, Xavier Giacometti, Γιακαρί (Yakari, 2020)

 


  Από σήμερα στους κινηματογράφους

  Ενώ η φυλή του ετοιμάζεται να ακολουθήσει τη μετανάστευση των βισώνων, ο Γιάκαρι, ένα νεαρό αγόρι των Σιου, ξεκινάει μόνος του να ακολουθήσει το μονοπάτι του Μικρού Κεραυνού, ενός άγριου αλόγου που φημολογείται ότι είναι αδάμαστο. Στο ταξίδι του, και καθώς για πρώτη φορά στη ζωή του θα βρεθεί εντελώς μόνος του, ο Γιάκαρι θα δεχθεί την επίσκεψη του Μεγάλου Αετού, του ζώου τοτέμ του. Ο Μεγάλος Αετός θα του δώσει ένα υπέροχο φτερό που του δίνει την ικανότητα να μιλάει με τα ζώα.

  Θα συναντήσει τον Μικρό Κεραυνό που το πόδι του έχει παγιδευτεί σε ένα βράχο. Θα το ελευθερώσει. Όμως δεν θα γίνουν αμέσως φίλοι, θα καταβληθεί και άλλη προσπάθεια από τον Γιάκαρι.

  Κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους και καθώς πια βρίσκονται βαθιά στο έδαφος των τρομερών και φοβερών κυνηγών αλόγων, ο Γιάκαρι και ο Μικρός Κεραυνός θα συναντήσουν διάφορα ζώα με τα οποία το Γιάκαρι θα συνομιλήσει. Όλα είναι φιλικά. Όμως θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τους κακούς κυνηγούς αλόγων. Κάθε φορά τα καταφέρνουν, αλλά με δυσκολία.   

  Τελικά όμως πρέπει να διακόψουν την περιπλάνηση, ο Γιάκαρι πρέπει να επιστρέψει σπίτι, στη φυλή του, καθώς ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τους Βίσωνες.

  Στο ταξίδι της επιστροφής, σε ένα συναρπαστικό αλλά συνάμα επικίνδυνο τοπίο, θα αντιμετωπίσουν πάλι κινδύνους οι οποίοι θα σφραγίσουν για πάντα την φιλία ανάμεσα στο πιο γενναίο αγόρι των Σιού και στο άλογο που μπορεί μεν να μην τρέχει με την ταχύτητα της αστραπής, όμως τρέχει σαν τον άνεμο.

 

No comments: