Book review, movie criticism

Thursday, March 11, 2021

Elise Duran, Κρατάς μυστικό; (Can you keep a secret?, 2019)

Elise Duran, Κρατάς μυστικό; (Can you keep a secret?, 2019)

 


  Από σήμερα στους κινηματογράφους (Βιάστηκα να το γράψω, ήλθε η καραντίνα πέρυσι το Μάρτη και ματαιώθηκε η προβολή)

  Εσείς οι άνδρες κρατάτε μυστικό;

  Εγώ κρατάω, το ξέρουν οι φίλοι μου.

  Εσείς οι γυναίκες κρατάτε μυστικό;

  Κάπου το διάβασα: Ο πιο σίγουρος τρόπος για να διαδώσετε κάτι είναι να το πείτε σε μια γυναίκα με τη δέσμευση να μην το πει πουθενά.

  Και τώρα για την ταινία.

  Η Alexandra Daddario ταξιδεύει με το αεροπλάνο. Ξαφνικά αρχίζουν δυνατές αναταράξεις και, μεθυσμένη καθώς είναι, πιστεύει ότι το αεροπλάνο θα πέσει και θα σκοτωθεί. Έτσι αρχίζει να ξερνάει τα πάντα για τον εαυτό της στον νεαρό δίπλα της, ανάμεσα στα οποία είναι και το ότι δεν έχει νιώσει ακόμη ερωτευμένη.

  Οποία έκπληξη, όταν βλέπει ότι το καινούριο αφεντικό στη δουλειά της δεν είναι άλλος από τον νεαρό με τον οποίο ταξίδευαν μαζί. Ντρέπεται αφάνταστα, όμως αυτός το διασκεδάζει. Είναι ολοφάνερο ότι του αρέσει. Μπορεί να σκέφτεται κιόλας «Λες να γίνω εγώ ο αληθινός της έρωτας»;

  Κάποια στιγμή θα τα φτιάξουν, όχι όμως πριν παρακολουθήσουμε κάποια κωμικά επεισόδια. Αλλά η σχέση τους δεν θα είναι ανέφελη. Αυτός θα αποκαλύψει άθελά του κάποια μυστικά της σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, χωρίς να κατονομάζει την κοπέλα. Όμως οι συνάδελφοί της καταλαβαίνουν: «Πηδιέσαι μαζί του»;

  Αποκάλυψες τα μυστικά μου; Χωρίζουμε.

  Και αυτή αποκάλυψε, αγανακτισμένη, στη φίλη της κάποιο δικό του μυστικό.

  Αποκάλυψες το μυστικό μου; Να μη σε ξαναδώ στα μάτια μου.

  Θα παρακολουθήσουμε καινούρια κωμικοτραγικά επεισόδια, αλλά όπως γίνεται πάντα στις ρομαντικές κωμωδίες, στο τέλος θα τα ξαναφτιάξουν.

  Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, δεν είναι Μπέργκμαν, δεν είναι Κουροσάβα, αλλά εγώ την ταινία την είδα πολύ πολύ ευχάριστα. Και πιστεύω ότι η Alexandra Daddario είναι πολύ καλή ηθοποιός.

 

 

 

No comments: