Book review, movie criticism

Monday, January 15, 2018

Harold Ramis, Caddyshack (1980)

Harold Ramis, Caddyshack (1980)


  Παλιά, καλή κωμωδία, που έχει μείνει στην κρησάρα από το κοσκίνισμα του χρόνου. Έχει αποκτήσει μια μεγάλη ομάδα οπαδών cult, διαβάζω στην βικιπαίδεια.
  Η κωμωδία είναι είδος στο οποίο συχνά τα κωμικά επεισόδια «υπερβαίνουν» την πλοκή. Το «Caddyshack» είναι μια τέτοια ταινία. Με φόντο το παιχνίδι του γκολφ παρακολουθούμε άφθονα τέτοια κωμικά επεισόδια. Στα επεισόδια που πρωταγωνιστεί ο Bill Murray έχουμε και το φανταστικό, με τυφλοπόντικες να κάνουν την εμφάνισή τους σαν σε comics.
  Δεν έχει νόημα να δώσω σε περίληψη την πλοκή, μπορείτε να διαβάσετε αρκετά στον σύνδεσμο της βικιπαίδειας που παραθέτω. Θα πω απλά ότι κάποια κωμικά επεισόδια στηρίζονται στο εφέ του απροσδόκητου, όπως π.χ. η αντίδραση του νεαρού στο άκουσμα ότι η φίλη του είναι έγκυος, και προπαντός η δική της αντίδραση στη δική του αντίδραση. Επίσης η αντίδραση του μπαμπά, αφού καταλαγιάζει ο θυμός του όταν τσακώνει την promiscuous κόρη του με τον νεαρό (δεν ξέρω αν υπάρχει μονολεκτική μετάφραση, γιατί η πιο κοντινή μετάφραση που μου έρχεται στο μυαλό είναι νυμφομανής).

  Ξεκαρδιστική κωμωδία, όσοι δεν την έχετε δει δεν πρέπει να τη χάσετε. 

No comments: