Book review, movie criticism

Saturday, January 6, 2018

Lance Bangs, Jen Kirkman: Just keep living? (2017)

Lance Bangs, Jen Kirkman: Just keep living? (2017)


  Η Jen Kirkman είναι μια stand-up comedian, podcaster, σεναριογράφος και ηθοποιός. Το «Απλά να ζεις;» είναι η δεύτερη ταινία της, μετά την «I'm Gonna Die Alone (And I Feel Fine)» (Θα πεθάνω μόνη, και νοιώθω μια χαρά).
  Απολαυστική, καυστική, χαριτωμένη, ευφυής, σκορπίζει άφθονο γέλιο. Ξεκινάει σατιρίζοντας τον διαλογισμό, περνάει στα τατουάζ, μιλάει για το θεό, για τα μωρά, για τις ξεναγήσεις, για τη γυναικεία περίοδο, για το σεξ, τη σεξουαλική παρενόχληση, την παρθενιά, και δεν θυμάμαι τι άλλο.
  Τα αρχικά του Just keep living, Απλά συνέχισε να ζεις, τα είχε γράψει με τατουάζ στον αστράγαλό της. Όμως, πρέπει να πω, δεν κατάλαβα το ερωτηματικό. Χωρίς ερωτηματικό σημαίνει περίπου «Απλά συνέχισε να ζεις, έτσι είναι η ζωή, μην αυτοκτονήσεις». Με το ερωτηματικό το καταλαβαίνω σαν «Να συνεχίσεις απλά να ζεις; Μια ζωή χωρίς νόημα; Καλύτερα να αυτοκτονήσεις». Βέβαια υπάρχει και η εκδοχή «Να συνεχίσεις απλά να ζεις; Μωρέ τι μας λες. Πήγαινε να ξεφαντώσεις». Βέβαια, το ποια εκδοχή θα ακολουθήσεις εξαρτάται από τη διάθεσή σου. Αν είναι εντελώς μαύρη, θα επιλέξεις την πρώτη εκδοχή. Αν δεν είναι και τόσο μαύρη, θα συμφωνήσεις λέγοντας την άλλη ατάκα «Thats life», έτσι είναι η ζωή, θα την παλέψουμε.

  Δεν θα κολλήσουμε στο ερωτηματικό ούτε σε κανένα άλλο σημείο στήξης. Η ταινία είναι απολαυστικότατη, μου άρεσε πολύ. 

No comments: