Book review, movie criticism

Thursday, October 10, 2019

David Raymond, Ο κυνηγός της νύχτας (Nomis, 2018)


David Raymond, Ο κυνηγός της νύχτας (Nomis, 2018)


  Από σήμερα στους κινηματογράφους.
  Και σ’ αυτό το θρίλερ έχουμε έναν σήριαλ κίλερ, μόνο που η ταινία δεν είναι και horror όπως το «Σπίτι του Τζακ», είδος που το προσπερνώ σχεδόν πάντα.
  Έψαξα στο google.translate.com να βρω τι σημαίνει nomis, ο αγγλικός τίτλος της ταινίας, αλλά δεν μου έβγαλε τίποτα. Πάντως ο ελληνικός τίτλος είναι καίριος.
  Ο κυνηγός της νύχτας, ένας συνταξιούχος δικαστικός που του ξεπάστρεψαν την οικογένεια, εκδικείται. Με τη βοήθεια μιας κοπέλας (δεν κατάλαβα τη μεταξύ τους σχέση) παγιδεύει άτομα που παρασύρουν κορίτσια μέσω του διαδικτύου για σεξ. Όχι, δεν είναι αυτός ο κατά συρροή δολοφόνος, δεν τους σκοτώνει, μάλιστα κάποια στιγμή τους ελευθερώνει, αλλά… Αλλά κάποια στιγμή θα εμπλακεί κι αυτός στην αναζήτηση του σήριαλ κίλερ. Μάλιστα θα είναι αυτός που θα τον εντοπίσει. Ούτε κατά διάνοια να παρατήσει την αναζήτησή του. Προσπάθησαν να τον πείσουν, αυτή είναι δουλειά της αστυνομίας, αλλά ούτε να τους ακούσει.
  Πολλά απρόοπτα και ένα συναρπαστικό τέλος θα συναντήσουμε στην ταινία, η οποία μου άρεσε αρκετά παρά το ότι, πρέπει να το ομολογήσω, δεν είμαι λάτρης του είδους.

No comments: