Book review, movie criticism

Wednesday, January 1, 2020

Stanley Tong, Mr. Magoo (1997)


Stanley Tong, Mr. Magoo (1997)


  Ο κύριος Μαγκού (Λέσλι Νίλσεν) είναι ένας εκατομμυριούχος, πολύ μύωπας. Όταν κλέβεται ένα πολύτιμο διαμάντι από μια έκθεση, θεωρείται ύποπτος. Όμως αυτοί που το έκλεψαν το χάνουν, καθώς εντελώς τυχαία πέφτει στα χέρια του Μαγκού. Τον πλευρίζουν και οι δυο, και οι κλέφτες και οι αστυνομικοί, μπας και του αποσπάσουν το διαμάντι.
  Η ταινία είναι περισσότερο από κωμωδία περιπέτεια. Τα όποια κωμικά επεισόδια στηρίζονται στην υπερβολική μυωπία του Μαγκού, που είναι υπερβολική μόνο για την κωμωδία (πολλές σκηνές είναι σαν τις gang του βωβού κινηματογράφου). Ένας άνθρωπος με τέτοια μυωπία δεν θα μπορούσε να έχει τέτοιες δραστηριότητες. Είναι τόση η υπερβολή, ώστε ο σκηνοθέτης θεώρησε υποχρέωσή του να απολογηθεί εμμέσως στους μύωπες με ένα κείμενο που εμφανίζεται στην οθόνη πριν τα γράμματα τέλους.
  Δεν ξέρω πόσο επιτυχημένο ήταν το κόμικς του οποίου μεταφορά αποτελεί η ταινία, πάντως η ταινία δεν φαίνεται να είχε ιδιαίτερη επιτυχία. Βλέπω στο IMDb να έχει βαθμολογία 4. Κάπου εκεί θα της έβαζα κι εγώ.   

No comments: